Весели занимания за деца, техните родители, приятели, близки и гости

...
Весели занимания за деца, техните родители, приятели, близки и гости
Коментари Харесай

Весел 1 юни за децата в Габрово

Весели занимания за деца, техните родители, другари, близки и посетители на града са планувани през целя празничен Ден на детето.

Събитията стартират от 10:00 часа в парк „ Маркотея “, където ще се организира съревнование „ Ваканция, здравей! Да играем безвредно! “ То включва разнообразни тематични зони, измежду които „ безвредно ръководство на велосипед “, „ реакция при пожар “, „ предварителна защита използването на психоактивни субстанции “ и други, с съществена цел - затвърждаване на добитите през годината познания и демонстриране на построените умения за реакция в рискови обстановки, и извеждане на здравословни други възможности за превозване на свободното време през лятната почивка. Един от най-атрактивните моменти по време на събитието ще е проява на представители на ОДМВР-Габрово по задържане на причинител на закононарушение благодарение на служебно куче. В надпреварата участватпредставителни тимове нагабровски учебни заведения.

В същия час 10:00 – стартира и просветителната игра „ Това го знае всяко хлапе ”, която ще се организира в градския парк зад библиотеката.

Ако пък планирате да посетите РЕМО Етър, би трябвало да знаете, че от 11:00 до 16:00 ч малчуганите ще може да се забавляват в Детски ъгъл на поляната.

Програмата със събитията включва и две детски изложения – първата от които в 16:00 ч. на възпитаници от ОУ „ Неофит Рилски “, която ще изпъстри градска изложба „ Орловска “ 10. А каква е детската фикция и фантазия ще ни разкрие изложбата „ Моята фантазия “, която ще бъде открита в 17:15 ч. в дребната зала на ХГ „ Христо Цокев “ взаимно с Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – Габрово.

В обичаната на дребни и огромни Градинка с мечето тъкмо в 17:00 ч. стартира самодейността „ Габровчетата честват – Игри и занимания безспир “. За любопитните ще има занимателно-образователни игри – „ Хоп-скок “, „ Вълшебни ръчички “, „ Морска борба “, „ Летни ски “, „ Боклуче “, „ Крикет “, „ Бинго “, а за по-артистично настроените -Танци, песни, музика, спектакъл, клоунада.Събитието се провежда в границите на план на Община Габрово „ Комплекс за социално-здравни услуги за деца и фамилии “, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 година

Финалът на радостния детски ден ще поставиДФА „ Габровче “ с обичайния за 1 юни концерт. Той е очакван за откритата сцена на пл. „ Възраждане “ от 18:00 ч., само че при неприятно време – ще се състои в СЗ „ Орловец “.

Инициатори на другите събитията, отдадени на Деня на детето, са Община Габрово, ОД на Министерство на вътрешните работи – Габрово и Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център към Община Габрово, РСПБЗН-Габрово, Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение, Детски отдел при Регионална библиотека „ Априлов - Палаузов “, Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “, РЕМО Етър, ХГ „ Христо Цокев “, ОУ „ Неофит Рилски “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР