Веселбата продължи до малките часове на нощта.След две години пандемия

...
Веселбата продължи до малките часове на нощта.След две години пандемия
Коментари Харесай

Гергана от Ергенът и група Kiss me веселиха жителите на Черниче по случай празника на селото

Веселбата продължи до дребните часове на нощта.

След две години пандемия и ограничавания, които възпираха хората да се провиснал и да се забавляват по този начин, както обичат и по този начин, както уменията, то тази година картината в село Черниче бе радикално друга.

От години на Свети Дух в селото е същински празник. Приготовленията стартират дни по-рано, а тържествата още сутринта в празничния ден. Така бе и през вчерашния ден. Събитията започнаха още в 09.00 часа с празнична литургия, отслужена от отец Голев, последва апетитен курбан в двора на черквата.

А вечерта... вечерта бе същинската кулминационна точка на празника. Жители на Черниче, посетители от цялата симитлийска община, другари и близки от България и чужбина се събраха на площада в селото и сътвориха празник, какъвто не сме виждали от години.

Пълни маси с вкусни гозби, виновност и ракии, домашно произвеждане, радостни хора и най – към този момент сплотени демонстрираха по какъв начин честват в Черниче. За положителното въодушевление на всички поданици и посетители се погрижиха децата от Детска градина "Радост " - филиал Черниче, Народно читалище "Гоце Делчев " 1958 година, Детски танцов състав "Изворче " към Народно читалище "Св. Климент Охридски " - Симитли с началник Любомир Марянски, Мажоретен състав към читалището с началник Калина Марянска и отбор "Веселие " с ръководители Калина и Любомир Марянски.

Специални посетители на празника бяхаГрупа "Kiss me " реп. Сев. Македония и нашумялата участника от "Ергенът " Гергана Стаменова.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, националният представител Стефан Апостолов, кметът на село Черниче Георги Стефанов, кметове на кметства, общински съветници, чиновници на общинска администрация и още доста други хора от цялата Община Симитли почетоха празника на село Черниче и до дребните часове на нощта се веселиха дружно!

За празникът в село Черниче ще се приказва дълго, а положителното въодушевление, което зареди всички в празничната нощ ще витае най-малко още няколко дни измежду всички, които се допряха до магията на Свети Дух в първото евросело в България – Черниче!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР