Версията е налична за тестване от Insiders каналите на MicrosoftБраузърът

...
Версията е налична за тестване от Insiders каналите на MicrosoftБраузърът
Коментари Харесай

Браузърът Edge вече работи и на Linux

Версията е налична за тестване от Insiders каналите на Microsoft

Браузърът Edge скоро ще стане наличен и за потребителите на Linux
(снимка: Microsoft / Twitter)

Microsoft сподели за първи път работещ вид на своя Edge на Linux платформа. Това се случи по време на конференцията за разработчици Build 2020, която се организира онлайн.

Още предходната година, на Build 2019, Microsoft загатна, че възнамерява да приведе Edge, който се появи с Windows 10, и към Linux. Досега обаче компанията към момента не беше посочила Edge за платформа с отворен код.

На събитието Ignite през предходната година Microsoft удостовери, че приготвя Linux версия на Edge, основана на Chromium. Функциите й ще са същите като тези на Edge за Windows 10, Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, както и за епълската операционна система macOS.
още по тематиката
На Build 2020 стана ясно, че Edge за Linux към този момент е работещ, употребява се от екипи на Microsoft и скоро ще стане наличен за необятната публика. Бета версия на браузъра може да се изтегли от Insider каналите.

Edge на база Chromium към този момент е вторият най-популярен браузър в света, по данни на услугата NetMarketShare, която наблюдава интензивността на повече от 160 милиона неповторими консуматори, разглеждащи над 40 хиляди уеб страницата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР