Версията е налична за тестване от Insiders каналите на MicrosoftБраузърът

Версията е налична за тестване от Insiders каналите на MicrosoftБраузърът ...

Браузърът Edge вече работи и на Linux.


Версията е налична за тестване от Insiders каналите на Microsoft

Браузърът Edge скоро ще стане достъпен и за потребителите на Linux
(снимка: Microsoft / Twitter)

Microsoft показа за първи път работещ вариант на своя Edge на Linux платформа. Това се случи по време на конференцията за разработчици Build 2020, която се провежда онлайн.

Още миналата година, на Build 2019, Microsoft намекна, че планира да приведе Edge, който се появи с Windows 10, и към Linux. Досега обаче компанията все още не беше показала Edge за платформа с отворен код.

На събитието Ignite през миналата година Microsoft потвърди, че подготвя Linux версия на Edge, базирана на Chromium. Функциите й ще са същите като тези на Edge за Windows 10, Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, както и за епълската операционна система macOS.
още по темата
На Build 2020 стана ясно, че Edge за Linux вече е работещ, ползва се от екипи на Microsoft и скоро ще стане достъпен за широката аудитория. Бета версия на браузъра може да се изтегли от Insider каналите.

Edge на база Chromium вече е вторият най-популярен браузър в света, по данни на услугата NetMarketShare, която проследява активността на повече от 160 милиона уникални потребители, разглеждащи над 40 хиляди сайта.

Източник: technews.bg