Версии за фаталния инцидент в ХасковскоБургазлийка загина, екскурзията ѝ била

...
Версии за фаталния инцидент в ХасковскоБургазлийка загина, екскурзията ѝ била
Коментари Харесай

Шофьорска грешка или неизправност причинили катастрофата с автобус

Версии за съдбовния случай в Хасковско
Бургазлийка почина, екскурзията ѝ била коледен подарък

19 са ранени, няма заплаха за живота им

Две са главните версии за смъртоносната злополука с рейс с екскурзианти, който се прекатурна в дере край Свиленград в неделя вечерта. “Едната е човешка неточност на лидера по отношение на несъобразена скорост по мокрия пътен сектор. Другата е техническа нередовност ”, сподели окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

Както “Труд NEWS ” писа, злополуката стана малко след 18 часа в неделя на пътя сред селата Дрипчево и Младиново при дъжд и хлъзгав път. Автобусът, който се прибирал от екскурзия до гръцкия град Кавала, навлязъл в завой преди село Миладиново. По неразбираеми аргументи водачът изпуснал ръководството и рейсът паднал от 10-15 метра в дере. На място починала 69-годишна пътничка, а други 19 били ранени.



Двамата мъже, които първи се притекли на помощ.

Първи на помощ се притек­ли двама мъже от Ямбол, които пътували по маршрута. “Хората викаха и пищяха. Счупихме с един чук предното стъкло, с цел да вадим пасажери ”, сподели Кръстьо Буцев. Заедно с приятеля си Георги Соваджиев извадили и ранени деца. Според проверяващите тестът за алкохол на лидера е негативна. Пред униформените той обяснил, че на завой рейсът е поднесъл. Рейсът е минал механически обзор през октомври и имал интернационален лиценз.

Пътничката от рейса доктор Силвена Цветанова описа, че водачът е карал “малко-по-бързичко ”, тъй като имало хора, които желали да се приберат по-бързо.

Загиналата бургазлийката Илияна Атанасова е заемала място в лявата половина на рейса, покрай лидера и след пропадането в пропастта е получила съдбовна контузия. Екскурзията до Кавала била коледен подарък от околните ѝ.

От потърпевшите 19 бургазлии, най-тежко са потърпевши водачът и екскурзоводката. Те са със счупени лумбални прешлени, само че няма заплаха за живота им. Лично кметът на Бургас Димитър Николов посети потърпевшите. “Двете потърпевши деца са в болница в Харманли, те са на 10 и на 14 години и за благополучие са в доста положително положение ”, сподели градоначалникът на Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР