Вероятното предложение на ГЕРБ за премиер ще е Даниел Митов,

...
Вероятното предложение на ГЕРБ за премиер ще е Даниел Митов,
Коментари Харесай

Даниел Митов е вероятното предложение за премиер на ГЕРБ

Вероятното предложение на ГЕРБ за министър председател ще е Даниел Митов, оповестява ФрогНюз.

Митов бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”.

През 2006 година Даниел Митов става член на партия Демократи за мощна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 година Изборите приключват несполучливо за партията и цялото ѝ управление, отпред с водача Иван Костов, подава оставка. При избора на ново управление Даниел Митов се кандидатира и е определен за заместник-председател на ДСБ. На парламентарните избори през 2009 година е претендент за народен представител и лидер на пропорционалната листа на Синята коалиция в 13-и Пазарджишки изборен регион, само че не съумява да влезе в Народното събрание.

През 2012 година Даниел Митов, дружно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуща ДСБ и се причислява към партията Движение България на жителите, учредена от някогашната еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава подобен до есента на 2012 година, когато заради уговорките си към НДИ се отдръпва от политиката.

На 6 август 2014 година Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Запазва поста и в идващото държавно управление - второто на Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР