Вероятността за заразяване на хора от птичи грип е по-скоро

...
Вероятността за заразяване на хора от птичи грип е по-скоро
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Твърденията за антибиотици в месото са некоректни

Вероятността за заразяване на хора от птичи грип е по-скоро теоретична, тъй като вирусът доста елементарно се поддава на топлинна обработка, сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по

Предприетите ограничения – унищожаването на 90-сет хиляди птици в четирите огнища у нас подсигуряват ограничение на разпространяването измежду птиците.

Държавният здравен контрольор разяснява информацията, че в месото у нас има доста антибиотици и я дефинира за неточна. Той изясни, че отчета на Европейската комисия правилно показва импортираните и употребяваните антибиотици в селското стопанство, само че това не значи, че са попаднали в месото. Д-р Кунчев сподели още, че разпоредбите у нас са строги и се съблюдават.

„Изводите от отчета бяха употребявани не напълно честно за правене на други заключения, които просто не са правилни. Да кажеш, че това което се прави като антибиотици във ветеринарната медицина, а след това се намира в месото, е безусловно погрешно, защото има правила за потреблението и никое животно, което скоро е било лекувано, няма право да се употребява след това за храна“, уточни доцент Ангел Кунчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР