Вероятността за предсрочни избори е изключително голяма и голяма част ...

Вероятността за предсрочни избори е изключително голяма и голяма част

Йордан Терзийски, ПП: Ако не намерим отговорни депутати, отиваме на избори

Вероятността за предварителни избори е извънредно огромна и огромна част от партиите сега се пробват да консолидират твърдите си ядра

Това сподели в изявление за БНР депутатът от Природен парк Йордан Терзийски.

Според него опозицията е тласнала „ страната към безпорядък  с безпринципното събаряне на ръководителя на Народно събрание, а по-късно и на самото правителство“.

Във връзка с кандидатурата на Природен парк за идващ министър председател и дали това може да не е Кирил Петков, Йордан Терзийски посочи:

„Площадът и хората доста ясно обявиха, че това е министър председателят, който застана доста ясно и твърдо против мафията в България, който беше припознат като лице и водач на тази битка и беше свален от водачи като господин Пеевски и господин Борисов.“

Природен парк не е лидерска партия , в която се спускат решения от горната страна, а партия, която се допитва до своите симпатизанти. Мнението, което надви е, че ние би трябвало да създадем всичко допустимо да образуваме държавно управление и болшинство в този парламент“, изясни Терзийски в предаването „Преди всички“.

Очевидно президентът е решил, че би трябвало да форсира процеса , означи той по отношение на прекратените през вчерашния ден съвещания за сформиране на нов кабинет.

„Със сигурност има капацитет за диалози. Не сме отказали да се срещнем с президента. Когато имаме подготвена стратегия, когато имаме съдружни сътрудници и когато намерим виновни депутати , които да застанат зад тази стратегия, един ден повече или по-малко няма чак такова огромно значение. Ако не намерим такива депутати, отиваме към избори „, разяснява Йордан Терзийски в предаването „Преди всички“.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 

Източник: front.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg