Вероятно знаете, че твърде дългото натрупване на дългове не е

...
Вероятно знаете, че твърде дългото натрупване на дългове не е
Коментари Харесай

Съвети, които ще ти помогнат да се избавиш от дълговете

Вероятно знаете, че прекомерно дългото струпване на задължения не е положително за вашите финанси. Може да знаете и да спестите пари за незабавни случаи и други значими цели. И по този начин, по какъв начин да решите кое е по-важно, да изплатите дълга си или да увеличите спестяванията си? За да разберете най-хубавите стъпки, които би трябвало да предприемете, разгледайте тези 4 въпроса.

1. Увеличете % си за отменяне на дълга

Разпределянето на 15% от вашата заплата - или пенсия или приход от обществено обезпечаване - за погашение на кредитна карта и дълг по заем ще ви помогне да намалите тези отговорности по-бързо, защото множеството компании за кредитни карти изискват единствено едно заплащане към 2% от неплатеното салдо всеки месец. Малките, минимални заплащания значат, че вашите салда по насъбраните лихви се натрупват с месеците или годините. Ако платите огромна част от дълга си за няколко месеца, можете да спестите забележителна сума пари единствено на рента.

2. Използвайте спестяванията си, с цел да намалите най-големите си задължения

Не се опасявайте да употребявате част от спестяванията си, с цел да намалите дълга с високи лихвени проценти. Използването на парични запаси за погашение на дълга е рационално решение, тъй като ще спрете да натрупвате рента върху тези огромни непогасени салда. Въпреки че съществуването на спомагателни пари в банковата ви сметка обезпечава успокоение, истината е, че тези средства не носят никакви изгоди (поне не при днешните ниски лихвени проценти). Не използвайте всичките си спестявания. Ако имате доста пари, спестени в брой, използвайте част от тези средства, с цел да платите сметките си.

3. Договорете по- невисок лихвен %

Обадете се на кредиторите си, с цел да договорите по-ниска рента. Ще бъдете сюрпризирани от броя на кредиторите, искащи да понижат лихвения % въз основа на вашата история на заплащания и извлечение по сметката.

Ако сте в положителни връзки от няколко години, може да имате по-голям късмет за достъп до по-нисък лихвен %. Това може да ви помогне да спестите пари от лихвени заплащания, до момента в който изплащате този дълг през цялата година.

5. Продавайте продукти за пари

Направете лист с продукти, които бихте могли да продадете в eBay, Craigslist или при ликвидация на двор. Възможността да печелите спомагателни пари, като продавате движимости, от които към този момент не се нуждаете или подарявате дарове - и употребявате тези средства за погашение на дълга - може да ви помогне бързо да намалите дълга си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР