Вероятно всички сме чували историята за Тарзан, който е израснал

...
Вероятно всички сме чували историята за Тарзан, който е израснал
Коментари Харесай

Да оцелееш 17 дни в гората

Вероятно всички сме чували историята за Тарзан, който е израснал в джунглата. Днес сходен метод на живот - измежду дивата природа, ни наподобява съвсем неосъществим, изключително на фона на всички улеснения, с които сме привикнали. И тъкмо по тази причина е забавно какво се случва, в случай че на един съвременен човек му се наложи да оцелява в дивата гора .

Тук няма място за измислици, както в историята за Тарзан, тъй като става дума за изцяло действителна история . История, която обиколи света за няколко дни - тази на туристката и инструкторка по йога Аманда Елър.

Действието се развива на хавайския остров Мауи. 35-годишната жена е видяна за последно край горския резерват Макавао. Там са открити колата, телефонът и портфейлът й, а от нея - нито диря.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от nathanael vaky (@thanvaky) на Май 25, 2019 в 6:53 PDT

Елър споделя, че е тръгнала из гората с концепцията за къса разходка, която в следствие се трансформира в 17-дневно оцеляване . Тя е изгубила ориентировка и не е могла да се върне до колата си. Вместо да излиза от гористата околност, тя навлиза все по-дълбоко в нея и изходът наподобява все по-невъзможен.

Ситуацията става още по-сложно, тъй като Аманда пада от канара и чупи крайници си , което прави напредването й повече от мъчно и мъчително. Остава и без обувки, тъй като реката й ги понася по течението си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Leerone♡ לירון (@leeroneloves) на Май 25, 2019 в 11:36 PDT

И тук идва моментът, в който се включва спешният режим за оцеляване. Мястото, на което се случва случаят с инструкторката по йога, се оказва повече от неподходящо за оцеляване, тъй като храната в близост е в действителност нищожна. Елър споделя, че се е хранила най-вече с плодове. Внимавала е доста и с водата, която е пиела, с цел да не се болести.

Поставена пред единствения вероятен избор - живот или гибел, туристката по всякакъв начин се пробва да резервира мощ на духа, тъй като в противоположен случай изходът няма да е верният. И макар всички инциденти, Аманда съумява да дочака по този начин нужната помощ.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Holly ☮ (@holly8sl) на Май 27, 2019 в 5:24 PDT

Родителите на инструкторката по йога провеждат огромна група доброволци, които се включват в издирването й. Дори оферират 10 хиляди $ премия за този, който открие щерка им. Миналия петък, 25 май, 17 дни след изгубването й, в търсенето се включва и хеликоптер, който съумява да я откри и избави .
 Беър Грилс,
Беър Грилс разнищва филмите с оцеляване

Колко реалистични са подиуми от филми като " Титаник " и Bird Box

След като е изкарана от хавайската гора, Аманда незабавно е настанена в болница. Състоянието й е положително, като се има поради всичко, което е претърпяла. Отслабнала с 15 кг , със строшен крайник и инфекции, тя продължава да се усмихва, чувствайки се като същински боец, минал през най-трудната си борба написа CNN.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от AllNewsInc (@allnewsinc) на Май 26, 2019 в 11:16 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР