Вероятно всеки знае, че Илон Мъск далеч не е първият

...
Вероятно всеки знае, че Илон Мъск далеч не е първият
Коментари Харесай

В шведски гараж откриха електромобил от 1969 г.

Вероятно всеки знае, че Илон Мъск надалеч не е първият човек, на който му е хрумнала концепцията да направи изцяло електрическа кола, написа Automedia. Създателят на американската автомобилна компания Tesla несъмнено прави пробив в това отошение, само че...

В далечната 1969 година управлението на компания Electric Fuel Propulsion Corporation взема решение да стартира всеобщо произвеждане на личен електромобил. За основа е взет четириврат модел на френската марка Renaul. Оказва се, че през предишния век момчетата от Electric Fuel Propulsion Corporation интензивно се заниванат с пропагандирането на коли, употребяващи електромотори. Като част от цялата тази популяризация са издигнати много зарядни станции, ситуирани сред Чикаго и Детройт (САЩ).

 В шведски гараж откриха електрически автомобил от 1969 година

Въпросният електрически седан, наименуван Mars II, бил достанен в Швеция през 1975 година и оставен в гараж, където прокиснал до през днешния ден, т.е. цели 43 години. Местни специалисти, които към този момент са съумели да прегледат автомобила, настояват, че той е в доста положително положение. Скоро " марсианецът ", който е създаден в едвам 115 екземпляра, ще бъде продаден на търг.

 В шведски гараж откриха електрически автомобил от 1969 година

Според формалните механически данни изцяло електрическият седан може да измине 190 км с едно зареждане на батерията, а оптималната му скорост е 100 км. Зареждането на батерията на 100 % пък лишава единствено 45 минути!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР