Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги е

...
Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги е
Коментари Харесай

Кои са навиците на хората, които не напълняват

Вероятно всеки човек има най-малко един прочут, който постоянно е в добра форма и в никакъв случай не напълнява. Може би си мислим, че тайната му е или в усилените тренировки, или в някоя последна диета, която като че ли е безкрайна. Или пък позволяваме, че просто става въпрос за добър ген.
Прочетете още
Всъщност генетиката на всеки човек въздейства на неговата предразположеност към напълняване. Но в случай че сме измежду тези, на които постоянно им е по-трудно да се отърват от непотребните няколко кг, не трябва да виним единствено фамилната си история. Защото разнообразни външни фактори също имат забележителна роля.

За благополучие, с цел да поддържаме здравословно тегло, не е нужно да се подлагаме на прецизни диети и мъчителни тренировки. Истината, даже и да не ни се има вяра, е, че хората, които не наддават килограми, не изпадат в крайности.

Ето и кои са главните им привички, от които можем да вземем образец, с цел да се отървем от непотребното тегло и да запазим непрекъснати здравословни килограми.

Храненето като умишлен избор

Въпреки че не съблюдават диети, хората, които не напълняват, сортират рационално храната, която ядат. Правило при тях е да заобикалят мазнините и добавените захари.

 Снимка 654048

И въпреки всичко, основната дума тук е " заобикалят ". Защото шоколадът и сладоледът също могат да бъдат част от един здравословен метод на хранене, стига да ги консумираме по-рядко и в умерени количества. Нека не забравяме - значим е салдото.

Храненето като наслаждение

За да поддържаме верните за нас килограми, е значимо освен с какво се храним, а също и по какъв начин, по какъв брой и по кое време. Добре е да обърнем внимание какъв брой бързо се храним, по кое време се усещаме към този момент сити и дали последното ни хранене не е прекомерно късно денем.

За да не преяждаме, можем да си припомняме, че мозъкът ни регистрира възприятието за задоволеност чак след 20 минути. Освен това храносмилането стартира още в устата. Трябва добре да дъвчем храната си, което и ни принуждава да забавим темпото. Когато отделяме повече внимание на сдъвкването на храната, освен подкрепяме храносмилането си, само че и по-бързо усещаме, че сме се нахранили.

 Снимка 654047

Също по този начин не трябва да се усещаме длъжни да изяждаме всичко в чинията си - значимо е храненето да бъде наслаждение, а не да го усещаме като обвързване. И не на последно място - не е целесъобразно да ядем късно вечер, защото добавените калории преди лягане могат да се натрупат като непотребни килограми, а също и да скапват съня ни.

Движението е здраве

Не бива да ни изненадва фактът, че хората, които не наддават тегло, са физически дейни. И тук още веднъж не става въпрос за изтощителни тренировки, а просто за постоянно придвижване. То може да включва вървене, бягане, каране на колело да вземем за пример.

 Снимка 654046

Освен целесъобразните 150 минути умерено интензивна физическа интензивност на седмица, е добре да вършим и силови тренировки. Те оказват помощ за построяването и поддържането на мускулна маса, което е значимо, с цел да достигнем и задържим здравословно тегло, само че също и с цел да бъдем генерално по-здрави и да увеличим възможностите си за дългоденствие, написа Parade.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР