Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги е

...
Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги е
Коментари Харесай

Кои са навиците на хората, които не напълняват

Вероятно всеки човек има най-малко един прочут, който постоянно е в добра форма и в никакъв случай не напълнява. Може би си мислим, че тайната му е или в усилените тренировки, или в някоя последна диета, която като че ли е безкрайна. Или пък позволяваме, че просто става въпрос за добър ген.
 Танците като ефикасен метод за събаряне на килограми
Отслабване с танци - елементарно и прелестно

Можем ли да сменяем с тях фитнеса

Всъщност генетиката на всеки човек въздейства на неговата предразположеност към напълняване. Но в случай че сме измежду тези, на които постоянно им е по-трудно да се отърват от непотребните няколко кг, не трябва да виним единствено фамилната си история. Защото разнообразни външни фактори също имат забележителна роля.

За благополучие, с цел да поддържаме здравословно тегло, не е нужно да се подлагаме на прецизни диети и мъчителни тренировки. Истината, даже и да не ни се има вяра е, че хората, които не наддават килограми, не изпадат в крайности.

Ето и кои са главните им привички, от които можем да вземем образец, с цел да се отървем от непотребното тегло и да запазим непрекъснати здравословни килограми.

Храненето като умишлен избор

Въпреки че не съблюдават диети, хората, които не напълняват, сортират рационално храната, която ядат. Правило при тях е да заобикалят мазнините и добавените захари.
 Снимка 654048

И въпреки всичко, основната дума тук е " заобикалят ". Защото шоколадът и сладоледът също могат да бъдат част от един здравословен метод на хранене, стига да ги консумираме по-рядко и в умерени количества. Нека не забравяме - значим е салдото.

Храненето като наслаждение

За да поддържаме верните за нас килограми, е значимо освен с какво се храним, а също и по какъв начин, по какъв брой и по кое време. Добре е да обърнем внимание какъв брой бързо се храним, по кое време се усещаме към този момент сити и дали последното ни хранене не е прекомерно късно денем.
 Наистина ли е нездравословно да похапваме късно вечер
Наистина ли е нездравословно да похапваме късно вечер

Какво демонстрира скорошно изследване

За да не преяждаме, можем да си припомняме, че мозъкът ни регистрира възприятието за задоволеност чак след 20 минути. Освен това храносмилането стартира още в устата. Трябва добре да дъвчем храната си, което и ни принуждава да забавим темпото. Когато отделяме повече внимание на сдъвкването на храната, освен подкрепяме храносмилането си, само че и по-бързо усещаме, че сме се нахранили.
 Снимка 654047

Също по този начин не трябва да се усещаме длъжни да изяждаме всичко в чинията си - значимо е храненето да бъде наслаждение, а не да го усещаме като обвързване. И не на последно място - не е целесъобразно да ядем късно вечер, защото добавените калории преди лягане могат да се натрупат като непотребни килограми, а също и да скапват съня ни.
 5 съвета за по-тънка талия и плосък стомах
5 съвета за по-тънка талия и плосък стомах

Които дават бърз резултат

Движението е здраве

Не бива да ни изненадва фактът, че хората, които не наддават тегло, са физически дейни. И тук още веднъж не става въпрос за изтощителни тренировки, а просто за постоянно придвижване. То може да включва вървене, бягане, каране на колело да вземем за пример.
 Снимка 654046

Освен целесъобразните 150 минути умерено интензивна физическа интензивност на седмица, е добре да вършим и силови тренировки. Те оказват помощ за построяването и поддържането на мускулна маса, което е значимо, с цел да достигнем и задържим здравословно тегло, само че също и с цел да бъдем генерално по-здрави и да увеличим възможностите си за дългоденствие, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР