Вероятно в неделя следобед ще решим на кого в понеделник

...
Вероятно в неделя следобед ще решим на кого в понеделник
Коментари Харесай

ГЕРБ решават кой да е премиер! Биков: Борисов трябва да бъде номиниран

Вероятно в неделя следобяд ще решим на кого в понеделник президентът ще връчи досието с първия мандат. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който уточни, че Изпълнителната комисия на партията ще организира съвещание, на което ще се вземе окончателното решение.

„ Моето персонално мнение е, че в случай че желаеме да възстановяваме политическата система, би трябвало да подхождаме разумно. Каква е логиката? Като имаме първа политическа мощ, нормално водачът на партията става министър председател. Бойко Борисов, считам, че би трябвало да бъде номиниран ”, уточни той в ефира на Нова.

По думите му, в случай че изключим всички фикции и фиксации, на които сме жертва през последните години, партията, която завоюва вота – предлага водача си, образува коалиция. „ Това е естествената процедура във всички демократични страни ”.

„ Когато имаш в тима си Меси (Лионел Меси – футболист на ПСЖ и Аржентина), няма потребност да търсиш Ди Мария “ (Анхел ди Мария – футболист на „ Ювентус “ и Аржентина). С това съпоставяне от футбола Владислав Горанов от ГЕРБ отговори на въпроса кой ще е претендентът за министър председател на партията, която на следващия ден ще получи първия мандат в границите на 48-ото Народно заседание за сформиране на кабинет.

„ Мисля, че кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да забележим. Ние министър председател си имаме и той се казва Бойко Борисов “, акцентира Горанов в ефира на bTV.

Според него не е нужно мандата да бъде признат от претендента за министър председател, можело да бъде признат от човек, излъчен от парламентарната група. А кабинетът би трябвало да е от специалисти, само че които носят и политическа отговорност.

От думите му стана ясно, че той няма да е в състава на оферти кабинет. За финансови министри били подобаващи Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев и Теменужка Петкова.

„ Ние ще извървим пътя до дъно, в случай че няма държавно управление, виновността няма да е наша. Ние сме подготвени да сложим на масата цели и то доста повече от тези 16 точки, които предложиха от „ Продължаваме промяната “. Програмата за едно устойчиво ръководство няма по какъв начин да е 16 неща “, сподели още Горанов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР