Вероятно сте имали неуспех в кариерата си в даден момент.

...
Вероятно сте имали неуспех в кариерата си в даден момент.
Коментари Харесай

6 начина да се справите и да превъзмогнете провал в кариерата

Вероятно сте имали крах в кариерата си в даден миг. Преживяването може да бъде мъчно. Вероятно сте изпадали в обстановка, в която да не знаете накъде да се обърнете или по какъв начин продължите.

Но без значение дали са се отнасяли с вас незаслужено или сте създали ужасна неточност, можете да се възстановите и да мислите за едно по-добро бъдеще в кариерен проект.

Естествено е да има провали в кариерата заради доста аргументи. Освен това хората са уплашени и все по-напрегнати, което затруднява избягването на спорове или проблеми, които могат да провалят напредъка ви в кариерата.

Въпреки, че сте имали проваляне в кариерата си, можете да предприемете позитивни стъпки, с цел да се възстановите. Предлагаме ви 6 такива стъпки, от публикация на Forbes: 

1. Анализирайте

Когато нещата са сложни, инстинктът ви може да ви подсказва да избягвате болката и отрицателното мислене. Но когато си позволите да почувствате страстите на загубата, ще подобрите своята дарба да се справяте с провокациите в бъдеще, съгласно проучване от държавния университет в Охайо.

Помислете какво се е объркало и се концентрирайте върху факторите, които контролирате. Помислете какво бихте могли да извършите по друг метод. Припомнете си мощните си страни. Направете проекти за придобиване на нови умения или възстановяване на тези, в които може да сте слаби.

Направете равносметка на вашите цели и това, което е най-важно за вас както в персонален, по този начин и в професионален проект.

2. Не се изолирайте от хората

Когато преминавате през неприятен интервал в кариерата си, може да се почувствате изолиран, само че съвсем всеки ще премине или е минал през сложни моменти в кариерата си. Всъщност 40% от хората споделят, че са губили работа най-малко един път, а 23% споделят, че са губили работа три или повече пъти. Освен това 73% от хората се тревожат, тъй като са били уволнени или съкратени, съгласно изследване на Intoo и Harris Poll.

Доверете се на непосредствен другар или сътрудник, като споделите с него терзанията си.

3. Бъдете оптимисти

Със сигурност не иск
 ИТ кариера без да имаме опит? Няколко съвета от създателя на една българска компания, позиционирана на световния пазар
ИТ кариера без да имаме опит? Няколко съвета от създателя на една българска компания, позиционирана на световния пазар

Решението за смяна и ново начало не постоянно е елементарно, само че постоянно е за положително

ате да показвате престорена позитивност, само че да бъдете оптимисти е извънредно здравословно. Когато сте в положение да приемете неуспеха и да го видите в позитивна светлина, е по-вероятно да запазите щастието и мотивацията си, съгласно изследвания.

4. Бъдете градивни

Друг основен детайл от превъзмогването на неуспех в кариерата е да гледате градивно на нещата. Вероятно ще желаете да си починете с непосредствен другар или член на фамилията или самичък, само че по-късно се уверете, че управлявате делата си вярно. Способността за самоконтрол е сигнал за зрялост.

5. Действайте

Също по този начин знайте, че неуспехът в действителност може да докара до по-голям триумф. Ученето, опитването отново и отново и отново, работи за бъдещите ви достижения, съгласно изследване на Northwestern University. Многократните старания в действителност водят до позитивни резултати.

В последна сметка когато упорствате ще стигнете до идната си опция за кариера и ще подобрите психологичното си здраве, въз основа на проучване в Journal of Abnormal Psychology.
 Да зарежеш кариера на банкер и да създадеш бизнес за $19 милиарда: историята на един корабен магнат
Да зарежеш кариера на банкер и да създадеш бизнес за $19 милиарда: историята на един корабен магнат

Фамилията Апонте е в бизнеса на корабоплаването над три века, само че Джанлуиджи Апонте придобива първия транспортен съд през 1970 година

6. Продължете напред

Един от най-трудните неща при възобновяване е да се отпуснете и да продължите напред. Може да се срамувате от личния си неуспех, само че ще бъде по-вероятно да съумеете, когато можете да го признаете, да поемете надълбоко въздух и да продължите напред, колкото и тривиално да звучи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР