Вероятно сте чували, че атомите, от които е изградено вашето

...
Вероятно сте чували, че атомите, от които е изградено вашето
Коментари Харесай

Всичко е ясно! Ето защо не можем да минаваме през стени

Вероятно сте чували, че атомите, от които е построено вашето тяло, както и всички атоми във Вселената, се състоят главно от празно пространство. Това значително е правилно, само че ние все пак изглеждаме много плътни, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert. Защо?

Ако са задоволително плътни детайлите в нашите атоми не могат просто eй по този начин да преминат в празното пространство на други атоми, и назад. Всичко се свежда главно до електроните, които обикалят към ядрото на атома.
За да преминат през различен атом, електроните от нашия атом ще би трябвало да се намират, даже и за доста малко време, в пространството на електроните от другия атом. И това е физически невероятно.

Както гласи известният принцип на изключването на Волфганг Паули, дефиниран през 1925 година, никои два електрона в един атом не могат да бъдат по едно и също време в едно и също положение и в една и съща настройка. И по тази причина не може да имате два електрона, които да заемат едно и също пространство и да правят едни и същи неща. Това прави атомите толкоз ефикасни при прекъсването на навлизащи други атоми. И това е главната причина, която не разрешава плътните обекти да минават един през различен. Както стопира и хората от това, да минават през стени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР