Вероятно си спомняте, че Google си партнира с iFixit, за

...
Вероятно си спомняте, че Google си партнира с iFixit, за
Коментари Харесай

Екранът за Pixel 8 Pro струва $230, а наборът от камери – $200. Станаха известни цените на резервните части за флагманите на Google

Вероятно си спомняте, че Гугъл си партнира с iFixit, с цел да даде на всички искащи аварийни елементи за новите модели смарт телефони Pixel 8 и Pixel 8 Pro. Сега към този момент знаем какъв брой костват тези съставни елементи.

Най-скъпите съставни елементи и при двата модела са екраните. За Pixel 8 той е 160 $, а за Pixel 8 Pro – 230 $. Камерата на по-стария модел не изостава доста във връзка с цената: 200 $. Това наподобява е цената на целия модул. Pixel 8 има обособени цени: 143 $ за главната камера и 63 $ за ултраширокоъгълната камера.

Доста безценен е и задният похлупак: 143 $ за Pixel 8 и 173 $ за Pixel 8 Pro.

Нека си напомним, че неотдавна Гугъл показа Gemini – „ най-функционалния и еластичен модел на изкуствен интелект, който компанията в миналото е създавала “. Gemini Nano е локално работеща версия на новия модел на Гугъл за огромни езикови модели, предопределена да направи мобилните устройства по-умни и по-бързи, без да е нужна интернет връзка. Този ИИ модел работи във флагмана Pixel 8 Pro, който се е сдобил и с редица други ИИ функционалности.

Към сегашен ден процесорът Tensor 3 на Гугъл наподобява е единственият, който може да се оправи с този AI модел. Но този чип не се предлага като аварийна част.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР