Вероятно ще се намръщите от погнуса пред идеята да пиете

...
Вероятно ще се намръщите от погнуса пред идеята да пиете
Коментари Харесай

4 иновации, трансформиращи отходните води в чиста питейна течност

Вероятно ще се намръщите от гадност пред концепцията да пиете отходна вода. Няколко нововъведения обаче съумяват да я трансфорат в безвредна за консумация. Чистата течност е разкош в доста страни. Затова учените и природозащитниците се пробват да трансформират мръсната вода във вкусно H2O, написа Goodnet.org. Ето някои сходни нововъведения.

1. Наздраве с тази бира, направена от отходни води

Снимка: Nitr / Shutterstock

Ако сте достигнали възраст, в която ви е разрешено да изпиете една огромна студена бира, идващото питие, което ще ви попадне под ръце, може да съдържа третирана отходна вода. В Орегон към този момент се обмисля концепцията локалните пивоварни да употребяват точно сходен артикул. Инженер на име Тера Ратарасарн към този момент сътвори бира от този вид, която бе оценена от експерти със 7 от 10 звезди.

2. Бил Гейтс поддържа концепцията за питейна вода, направена от отходни води

Основателят на Microsoft Бил Гейтс е един от главните поддръжници на тази концепция. Той се изрече ласкаво за Janicki Omniprocessor – машина, която изгаря човешки боклуци, с цел да създава вода и електричество. Гейтс изяснява в своя блог, че създаването на безвредни и налични способи за оттърваването на сходни боклуци ще предотврати стотици хиляди смъртни случаи, свързани с неприятни санитарни условия, и ще помогне на от ден на ден деца по света да израстнат здрави и мощни.

3. Чаеното пликче, което пречиства мръсната вода

С помощта на нанотехнологията откриватели от Южна Африка сътвориха чаено пликче, което се побира в бутилка вода и се оттървава от нечистотиите и бактериите в нея. Едно сходно пликче може да преработи 1 л вода. Освен това е супер на ниска цена. Струва безусловно стотинки, с цел да се създаде.

4. Водораслите като натурален и органически метод за производството на чисто H2O

Снимка: Chokniti Khongchum / Shutterstock

Водораслите също могат да вземат ефективно присъединяване в преправянето на мръсната вода. Те отстраняват амоняка, фосфата и нитрата и доста понижават равнището на патогени. Впоследствие водораслите могат да бъдат отстранени с центрофуга, а система от ултравиолетови лъчи се оттървава от останалите патогени. Остава само и единствено чиста питейна вода.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР