Вероятно ще са необходими месеци, за да стане ясен мащабът

...
Вероятно ще са необходими месеци, за да стане ясен мащабът
Коментари Харесай

Кризата с коронавируса открои фаворитите в надпреварата за наследник на Меркел

Вероятно ще са нужни месеци, с цел да стане явен мащабът на обществените и икономическите последствия от рецесията с ковид. Пандемията обаче наподобява пренарежда от ден на ден конкуренцията за правоприемник на Ангела Меркел, предава ДПА.

Трима от кандидатите са в центъра на рецесията в Германия - министърът на опазването на здравето Йенс Шпан, както и министър председателите на две провинции - Маркус Зьодер и Армин Лашет. Те също са водещи претенденти да поемат ръководството от 65-годишната Меркел, която би трябвало да се отдръпна от канцлерския пост преди парламентарните избори следващата година.

Резултатът от рецесията е трагично възстановяване на обществените облици на Зьодер и Лашет, които надлежно са отпред на двете провинции, най-тежко потърпевши от рецесията - Бавария и Северен Рейн - Вестфалия.

Според Мануел Бекер, учител по политически науки в университета в Бон, за момента това им дава статут на любимци в конкуренцията за мястото на Меркел. Лашет наподобява има най-голяма поддръжка, следван от 39-годишния Шпан.

Междувременно съсредоточаването на страната върху пандемията изтласка настрана други двама претенденти в борбата за заместничество на Меркел - Фридрих Мерц, някогашен авторитетен член на консервативния Християндемократически съюз (ХДС) на канцлерката, и специалиста на ХДС по външнополитическите въпроси Норберт Рьотген.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР