Вероятно ще отнеме около две години, преди да отмине пандемията

...
Вероятно ще отнеме около две години, преди да отмине пандемията
Коментари Харесай

Германски институт: Пандемията от коронавирус ще затихне до две години

Вероятно ще отнеме към две години, преди да отмине пандемията от ковид, съобщи ръководителят на немската Агенция за публично здраве и добави, че доста ще зависи от скоростта, с която бъде създадена ваксина против вируса Covid-19, съобщи Ройтерс.

Лотар Вилер, президент на института "Робърт Кох ", сподели, че в последна сметка към 60% до 70% от популацията в международен мащаб може да бъде инфектирано, да се възвърне и да придобие имунитет, само че е невероятно да се каже какъв брой бързо ще се случи това, предава БНР.

"Нашето работно съмнение е, че ще отнеме към две години ", сподели той на конференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това какъв брой дълго време ще отнеме създаването и внедряването на антивирусната ваксина.

"Все още не знаем какво ще бъде равнището на смъртност в последна сметка ", уточни той пред кореспонденти.

Вилер акцентира, че без строгите ограничения за обществено разграничаване, оповестени в понеделник от канцлера Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се, Германия може да се изправи пред милиони случаи на инфектирани с ковид.

"Искаме да избегнем това ", уточни той и добави, че институтът покачва равнището на риск в Германия до "високо ". Вилер сподели още, че лечебните заведения ще би трябвало най-малко да удвоят потенциала си за интензивно лекуване, защото един от пет случая на инфектирани с Covid-19 е сериозен.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР