Вероятно ще оспорите, вероятно имате добър архив и добра памет,

...
Вероятно ще оспорите, вероятно имате добър архив и добра памет,
Коментари Харесай

Най-нахалното изказване на Борисов

Вероятно ще оспорите, евентуално имате добър списък и добра памет, на всичко от горната страна конкуренцията сред нагли изявления е прекомерно огромна, с цел да се отсее победител. Последното изявление на премиера обаче е кулминационната точка на 10 годишни натрупвания - комбинация от властнически дух, елементарна безочливост и рядката храброст да зачеркваш четвърата власт непрестанно. Ето какво беше
" Аз не поканвам към този момент медии, имам си живо включване...Има доста подвластни публицисти, които не са подвластни от държавното управление, вършат си някакви поръчки и не желая да си прахосвам нервите ". 
Ще се наложи ние да си похабим нервите за това изявление. В него Борисов откри топлата вода, която от дълго време му беше нужна. Откри чистите минерални извори на лайфстрийма от фейсбук и се пльосна в тях с " Булгар, булгар ". В тези чисти извори не се намесват публицисти, които да попитат каквото и да било, думите му струят като първите няколко страници на " Работническо дело ", място за въпроси няма, не може да прехвъркне ни една мисирка. Имаш ПР с телефон и камера и толкова - това е единственият проводник на премиерските думи. Журналистиката е непотребна - да питаш, значи да хабиш нервите на премиера, пък и да хабиш своите. 
Навремето основният прoкурoр се разгласи срещу разделянето на управляващите и ги разгласи за рискова концепция. В момента министър председателят непосредствено разгласи четвъртата за безусловно ненужна. Желанието на Борисов е: властта и медиите да нямат общо поле, на което да се срещнат; всеки да разполага със личен лайфстрийм, а публиката, в случай че й се занимава, да гледа и двата, само че в никакъв случай вторият да не може да задава въпроси за първия. Едно време публицист можеше да се притиска и пребива. Сега не е належащо, доста по-лесно е в случай че се разпусне изобщо цялото медийно поле.  
Ако има първопринцип на демокрацията, то е че тя съставлява стълкновение на голям брой гласове, които в някаква пещ от отзиви, въпроси и отговори, да изковат някаква минимална правдивост, най-малък консенсус по публичните въпроси. Натискът против властта не се реализира, с цел да " хаби нерви на премиера ". А с цел да се избегне възможната злополуката, която е неизбежна, когато поправки и лостове за влияние изгубят опцията си да действат. 
Връчен ви е нов публичен контракт. На него написа:
" Ние, хората от властта, и вие елементарните хора, непринудено се отхвърляме от нашия медиатор - медиите. След известно време (има няма 170 години от раждане на пресата), взехме решение, че тя към този момент няма да може и не би трябвало да пресира властта, тъй като единствено си хабим нервите ".
Подпис: министър председателят.
Място за вашият автограф: Няма.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР