„Вероятно се сещате за прословутата картина на Йеронимус Бош „Корабът

...
„Вероятно се сещате за прословутата картина на Йеронимус Бош „Корабът
Коментари Харесай

Петър Волгин: Глупците да не се връщат във властта

„ Вероятно се сещате за прословутата картина на Йеронимус Бош „ Корабът на глупците “. Персонажите, изобразени на нея, демонстрират всичко друго, единствено не и признаци на здрав разсъдък. Сетих се за тези облици, до момента в който си мислех за главните настоящи лица в до неотдавна управлявалата ни коалиция и по-специално за дейците на „ Продължаваме промяната “. Начинът, по който тези хора се държаха, решенията, които взимаха, бяха тотално отричане на нормалността. И даже няма значение дали са работили по този начин от нелепост или с цел да угодят на новия Голям брат. Пък и това няма изключително значение. По-важното е, че всички ние в този момент ще плащаме за безумията на една партия, която ни се кълнеше, че за няколко месеца ще изкорени корупцията и ще ни направи богати и щастливи.

Първата и съществена задача на служебния кабинет е да върне нормалността в ръководството на страната. Това най-много значи на значимите позиции в страната да бъдат назначавани хора с опит и професионални умения, а не както през последните седем месеца – любовници, шуренайки и балдъзи. И в случай че се откри, че сходни лица не схващат от работата, която им се постанова да правят, те би трябвало да бъдат отстранени. И, не, това не е „ реваншизъм “, не е „ връщане на ГЕРБ във властта “. Това е възобновяване на нормалността. За голямо страдание през последната половин година на значими позиции в ръководството бяха назначени хора некомпетентни, неспособни и нежелаещи да научат нещо ново. Да, те нямаха предпочитание да учат, тъй като смятаха, че всичко си знаят. Бяха уверени, че е задоволително да изкрещиш „ Долу ГЕРБ! “ и/или „ Долу Путин! “, с цел да станеш министър или най-малкото шеф на дирекция в някое министерство. Е, съществуването на снимчица от някоя харвардска ливада също беше огромен бонус, кадърен да даде по този начин нужния подтик в кариерното развиване.

А като се изключи че бяха обидно некомпетентни, множеството от тези хора не стопираха да лъжат по време на цялото си престояване във властта. Спомняте ли си онази жена, назначена на значима позиция в Министерски съвет, която сподели, че сме щели да получаваме четири пъти по на ниска цена газ от съветския? Чудесно изявление, стига да не беше дребното конкретизиране, че няма нищо общо с действителността. Ами приказката за седемте танкера, които всеки миг щели да ни залеят с природен газ, разказвана въодушевено от към този момент някогашния, за благополучие, министър председател? Оказа се, че въпросните „ летящи холандци “, т.е. танкери, са единствено три до края на годината и никой и разбиране си няма нито къде ще дебаркират, нито по какъв начин толкоз мечтаното им наличие ще стигне до България.

Подобни лица не трябва да ръководят повече България. Вярно е, че всеки народ си заслужава управниците, само че аз отхвърлям да допускам, че ние сме чак толкоз глупави като народ и не сме в положение да излъчим по-смислени хора да ни ръководят. Пътят към връщането на нормалността в ръководството наложително минава през отстраняването на тези лица, които са попаднали в него не поради качествата си, а заради някакви други аргументи. А изключително смешно става, когато новоназначените калинки почнат да размахват всякакви дипломи като доказателство какви страхотни експерти са. Ами не са. Това, че имаш документ за приключен курс в някакъв непознат университет, въобще не те прави експерт. Защото не е значимо какво и какъв брой си учил, а дали можеш да мислиш независимо. Бързото наизустяване на учебници не е качество. Младостта също не е. Това са единствено предпоставки, върху които можеш да надграждаш, в случай че, несъмнено, и

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР