Вероятно се сещате за малките картинки с различни букви и

...
Вероятно се сещате за малките картинки с различни букви и
Коментари Харесай

iOS 16 премахва една от най-дразнещите функции

Вероятно се сещате за дребните картинки с разнообразни букви и числа, които би трябвало да попълните преди да влезете в акаунта си, да публикувате нещо или да извършите друга онлайн активност. Тези дребни картинки се назовават CAPTCHA и колкото и потребни да са за превъзмогването на ботове, то надали някой може да отхвърли, че от време на време са и много досадни.

Изглежда от Apple също мислят по този начин и работят в посока, която да ги отстрани оптимално доста в новата им операционна система – iOS 16. Компанията от Купертино показа, че е създала функционалност, която разрешава „ прескачането “ на това потвърждаване на самоличността посредством Private Access Tokens, които удостоверяват самоличността благодарение на Apple ID.

Обяснено в резюме, Apple ще подсигурява за вас посредством лицевото различаване и автоматизираното въвеждане на имейл и ключова дума, когато влизате в някой уебсайт, прескачайки досадния развой за CAPTCHA. От компанията твърдят, че това не разкрива информацията на потребителя или IP адреса му./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР