Вероятно прибързах с коментара си. Извинявам се, ако съм засегнала

...
Вероятно прибързах с коментара си. Извинявам се, ако съм засегнала
Коментари Харесай

Не сме получили информация от Румъния за задържаните риболовни кораби: Директорът на ИАРА

Вероятно прибързах с коментара си. Извинявам се, в случай че съм засегнала някого. Не назовавам никого нарушител. Само съдът може да реши кой е нарушител ". Това съобщи пред БНР доцент Ваня Стаматова, изпълнителен шеф на ИАРА. Тя разяснява проблема с трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца.

Директорът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) доцент Ваня Стаматова заяви, че е получила импровизирано отчет от българските инспектори, работили с румънските си сътрудници. Днес той ще бъде публично заведен в организацията. За днешния ден е планувана и среща на всички заинтригувани страни по проблема.

" В отчета има посочени координати. Според него те не са били в териториалните води на Румъния. На днешната среща ще взе участие Министерство на външните работи, Гранична полиция, ИАРА, Министерство на земеделието и представители на сдружението, притежаващо корабите. Надявам се да набележим потребни ограничения ".
Тя е възмутена, че към момента няма информация от Румъния по случая.
" За нищо не са ни уведомили ".

Съветва българските рибари  да работят в границите на закона и с помощта ИАРА да се опитат да разрешат проблема.

В първия си коментар Ваня Стаматова споделя, че е открит нерегламентиран улов на акули.

" Не съм употребявала думата " бракониери ". Тогава нямахме информация къде са били корабите. Кой е нарушител може да каже единствено съда. Става въпрос за някакво недоумение "

Ако има формиран акт за административно нарушаване, то би трябвало да се апелира пред съда, уточни тя, само че точете, че значение имат и  дипломатическите връзки.

България няма характерна възбрана за лов на акула, както има в Румъния, означи още изпълнителният шеф на ИАРА.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР