Вероятно познавате не един и два случая, в които дадена

...
Вероятно познавате не един и два случая, в които дадена
Коментари Харесай

Страховете, които са пречка за това един БРАК да е щастлив

Вероятно познавате не един и два случая, в които дадена на пръв взор хармонична връзка или брак са завършили ненадейно и без действителна причина. Всъщност, в тези случаи най-честата причина е страхът. Страховете могат да ни попречат да живеем живота си пълноценно както като самостоятелни персони, по този начин и в връзки с сътрудник.

Страховете нормално са ограничаващи убеждения, които имаме поради минал опит, поради фамилията и средата, в които сме израснали или по друга причина. Заради тях може да завърши дадена връзка, била тя сериозна и здрава. Тези убеждения са свързани с ролята на мъжа и дамата в връзките, това, което би трябвало да се прави и това, което не би трябвало. Истината е обаче, че не се обича по правила и всяка връзка е друга.
Задай си тези 5 въпроса, преди да се омъжиш още веднъж
Ще се омъжвате още веднъж... или най-малко по този начин сте решили. Съветваме ви първо добре да го осмислите и да си отговорите на тези 5 значими въпроса....

Напълно естествени е в едни дълготрайни връзки да има разногласия, значимото е те да се вземат решение посредством почитание и връзка. Те са съществени стълбове, на които се градят връзките сред двама души. Когато обаче свадите зачестят, а проблемите се заобикалят, вместо да се вземат решение, се стига до преустановяване на брака. Макар доста хора да се опасяват и от самата разлъка, изключително в случай че са прекарали години с този човек, от време на време тя е неизбежна. Особено в случай че по връзките не работят и двете страни.

Психолози изясняват, че страховете ни по отношение на брака и връзките като цяло се уповават на опита, претърпян в фамилията, а по-късно и в предходни връзки с отрицателни последствия. Страховете се основават тогава и ги пренасяме и в идващите си връзки. Трябва да се отърсим от тях, с цел да бъдем способни да създадем здрава връзка, която да устои на всички житейски тествания.

За да се освободите от тези страхове, първо се запитайте дали в действителност ви е боязън. Толкова неприятни образци ли имате пред себе си, а сещате ли се за някой добър – може би съседи, сътрудници, другари. Попитайте ги за тяхната история. Може би ще се вдъхновите и ще осъзнаете какъв брой красиво нещо е бракът.

Мислете положително и променете убежденията си в позитивни. Приемете вероятните разногласия в фамилията като нещо градивно и пречистващо, не като заплаха. Защото точно положителната връзка е ключът към разрешаването на всички проблеми с половинката.
7 съвета от дамите с благополучен брак
Всяка жена мечтае за благополучен брак, само че не всяка съумява да го реализира.  Всъщност щастието не е подарък, а достижение, върху което...

Не се тревожете по какъв начин ще балансирате персонален живот и кариера – ще съумеете, стига да организирате времето си вярно. Любовта дава криле и мощ да се оправим с всичко. Освен това, в случай че работите това, което обичате, надали ще се чувствате изтощени и отегчени, а в противен случай – ще черпите мощ и ентусиазъм и оттова. Страховете могат да бъдат победени, стига да положите малко старания в тази посока.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР