Вероятно пиете вода от чешмата у дома всеки ден. Но

...
Вероятно пиете вода от чешмата у дома всеки ден. Но
Коментари Харесай

Безопасна ли е наистина за пиене чешмяната вода?

Вероятно пиете вода от чешмата вкъщи всеки ден. Но дали тази процедура може да представява заплаха за здравето ни? Водата винаги съдържа някои минерали и замърсители, но е безвредна за пиянство единствено в границите на избрани открити равнища.

Що се отнася до сигурността на питейната вода, чешмяната и бутилираната вода са сравними. Съответните регулаторни органи винаги управляват стандартите за питейна вода, с цел да подсигуряват, че тя дава отговор на изискванията за сигурност.

Безопасността на чешмяната вода може да варира според от другите райони в една страна. Според Световната здравна организация (СЗО), чешмяната вода е безвредна за консумация в 98% от територията на България. Освен това България е член на Европейския съюз, който подсигурява сигурността на чешмяната вода в своите страни членки.

Ако към момента се колебаете по отношение на пиенето на вода от чешмата, може да се изкушите да инвестирате в огромните пластмасови бутилки за вода, които се продават във всички супермаркети и хранителни магазини. Но помислете за следното: съгласно Организацията за икономическо съдействие и развитие само 9% от пластмасата в света се рециклира, а по-голямата част приключва на сметищата или още по-лошо – в океана.

Филтрирането на чешмяна вода вкъщи е доста по-добър вид. Има цели системи за отнасяне и филтриране на вода, само че те не са толкоз налични и евтини колкото по-простите системи за пречистване на място, като филтър на самото кранче или кана за вода с въглероден филтър. Ако пък си поставите за цел да носите бутилка с вода, с цел да останете хидратирани през целия ден, може да заложите на бутилка за вода с вграден филтър. 

 вода iStock

Пиенето на филтрирана вода от чешмата освен, че е по-добро за вашето здраве и околната среда, само че и ще ви спести пари в дълготраен проект, защото понижава непрекъснатите разноски за бутилки с вода.

Въпреки че чешмяната вода е по начало безвредна за консумация, има доста условия, които могат да причинят замърсявания и да нарушат качеството ѝ. 

Вижте в галерията ни кои са 7-те признака, които могат да ни покажат, че чешмяната ни вода е нечиста и не е безвредна за пиянство:
 7 признака, че чешмяната ви вода е нечиста  7 признака, че чешмяната ви вода е нечиста  7 признака, че чешмяната ви вода е нечиста  7 признака, че чешмяната ви вода е нечиста
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР