Вероятно първия мандат ще бъде връчен идната седмица. Това коментира

...
Вероятно първия мандат ще бъде връчен идната седмица. Това коментира
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Вероятно първия мандат ще бъде връчен идната седмица

Вероятно първия мандат ще бъде връчен идната седмица. Това разяснява пред бТВ министър на отбраната Димитър Стоянов.

„ Трудно е да предвидя какъв брой време ще даде президентът Радев за връчване на първи мандат, само че по неговите думи това, което разбираме, че той няма да чака дълго време водене на непотребни разногласия и жестоко казано кавги сред двете политически празненство “, добави той.

По думите му няма потребност от повече отсрочване. „ Напротив има потребност от съответни диалози, съответни оферти и образуване н постоянно държавно управление. Време е България да има постоянно държавно управление, с цел да може д има една дълготрайно вероятност. Това държавно управление да има съответната визии за стратегия, за прогнози и да ги осъществя в един по-дълъг интервал “, сподели още Стоянов. 

Той разяснява и бюджета, като съобщи, че тази година има задоволително средства за финансови разноски и се надявате да не бъдат орязани. „ Чухме към този момент такива поръчки от политически лица, само че това ще неодобрявам модернизацията на българската войска, която по този начин или другояче върви с извънредно мудни темпове. Моето предпочитание е да не се пипат финансовите разноски. А да се търсят други запаси в бюджета, в случай че ще бъде изменен от националните ни представители “, добави Стоянов.

Той съобщи, че МиГ-29 ще продължат да охраняват въздушното ни пространство и през тази, а и евентуално и през идната година. „ Защото успяхме да намерим някакви решения. Правим всичко допустимо, имаме две публични поръчки - едната е за придобиване на нови или ремонтирани мотори, а другата за поправяне на нашите. Има упования, че те ще бъдат осъществени “, съобщи Стоянов. Няма по какъв начин да разясня с какъв брой бройки изтребители разполагаме, само че са такива, каквито са заложени по щат на Българската войска, увери той. „ Министерството на защитата и по-точно служебният кабинет в никакъв случай не е предложил МиГ-29 да се дават на нито една страна. България има ангажимент с изключение на по Конституция, по този начин и по Вашингтонския контракт да охранява въздушното си пространство, както и за поддръжка на защитителен капацитет. Един народен представител беше загатнал, че имаме ръждясали съветски доспехи, по-добре с тях, в сравнение с без никакви “ сподели още Стоянов.

По думите му нямаме какво повече да дадем на Украйна. Направили сме всичко, коет ни бе предоставено като активност от Народното събрание, добави Стоянов. „ Войната евентуално ще продължи. Все по-често се задава въпросът какво е победа. Никой не може да каже какъв ще е изходът, едно е несъмнено - няма да свърши скоро. Когато спорът е единствено на няколкостотин километра, не може да няма никакви опасности. Пряка опасност за заслепение на България в спора обаче не виждам “, съобщи Стоянов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР