Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще приключи до края на

...
Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще приключи до края на
Коментари Харесай

Експерт посочи кога ще приключи мярката от 25 стотинки отстъпка на горивата

Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще завърши до края на месеца заради липса на планувани средства.Това каз а Светослав Бенчев от „ Българска петролна и газова асоциация " по.

" От края на 2025 година Европейска комисия вкара търговия с квоти и излъчвания във връзка с транспортните горива . При въвеждане на цени като за въглищните централи, ще има съществено повишаване на горивата. Говорим за 70-80 стотинки за литър ", разкри специалистът. 

Според него сега се купува съществено количество на съветски петрол. А биодизелът може да оскъпи дизела с няколко стотинки. Не може да се стигне до 6 лв. за литър гориво. Ако петролът се задържи на сегашните равнища, към 96 $, цените би трябвало да останат на тези равнища във връзка с бензина. Недостигът на дизела ще стане по-голям, което евентуално ще го оскъпи. С пропан-бутанът е допустимо да се случи същото нещо ", изясни той. 

По думите му са нужни средства, с цел да бъде вдигната отстъпката за горивата. " Тези оферти са непазарни, бензиностанциите мъчно се оправят, защото дават оборотни средства авансово, чак по-късно ще им се възстановят. Един лев отстъпка може да коства 4 милиарда на обект, механизмът ще блокира първите две седмици. Големите бензиностанции няма да устоят, дребните даже не ги разясняваме ", безапелационен е Бенчев. 

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР