Вероятно нямаме за какво да си говорим със Запада.“ –

...
Вероятно нямаме за какво да си говорим със Запада.“ –
Коментари Харесай

Лавров на Бали: Нямаме за какво да си говорим със Запада -

„ Вероятно нямаме защо да си приказваме със Запада. “ – това съобщи пред публицисти в коридорите на срещата на външните министри от Г-20 на остров Бали в Индонезия министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, представен от ТАСС. В петък Лавров, който имаше изявление на форума остана във забележима изолираност измежду сътрудниците си, а съветските организации оповестиха, че главата на кремълската дипломация си потегля от Бали два часа по-рано от плануваното и няма да остане за вечерята и за обичайна „ фамилна фотография “.

ТАСС разяснява изолацията на съветския министър с думите, че взаимоотношението му със западните сътрудници се е оказало предстоящо непродуктивно и, както цитира самия Лавров „ единствено гневна русофобия “. Според държавната организация обаче Лавров е провел плодотворни държавни срещи с външните министри на Аржентина, Бразилия, Индия, Китай, Турция и Южна Корея.

„ Западните сътрудници " използваха Г-20 не за задачите, за които беше основана, това е явно. " Пренебрегването на протоколните събития на Г-20 - " тяхното схващане за протокол и въобще за учтивост и разпоредбите на етиката ". На фона на това, че държавният секретар на Съединени американски щати, по информации на международните организации избягвал всевъзможни групови скупчвания и диалози и по всякакъв начин се старал да не попадне в кадър с Лавров и отказал обща фотография с него, съветският първи посланик разяснява с думите „ никой не го е канил да се снима. “

Лавров трансферира на Запада отговорността за войната с Киев. „ Мир с Украйна би бил вероятен, в случай че не беше позицията на Запада: той не разрешава на Украйна да пристъпи към мирния развой, а я принуждава да взема неговите оръжия, да ги употребява за бомбардировки на градове, унищожавайки цивилното население. Там не желаят договаряния, а победа на Украйна над Русия само че бойното поле. В подобен случай евентуално нямаме защо да си приказваме със Запада. “ – показа съветската версия за война и мир Лавров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР