Вероятно няма да отхапем ябълка или да пъхнем няколко зърна

...
Вероятно няма да отхапем ябълка или да пъхнем няколко зърна
Коментари Харесай

Защо да измием добре бананите, преди да ги обелим

Вероятно няма да отхапем ябълка или да пъхнем няколко зърна грозде в устата си, без първо да ги измием. Все отново ядем и кората на плода, а кой знае какво се крие там. Но когато става дума за плодове с дебела кора, като бананите, не се замисляме изключително и просто ги обелваме.
 Бананите и какво ще се случи с тялото ни, в случай че хапваме вкусния плод всеки ден
Какво ще се случи с тялото ни, в случай че ядем банани всеки ден

5 значими изгоди за организма ни

Експертите по сигурност на храните обаче настояват, че и тези артикули би трябвало да се усърдно преди изразходване. Това е най-хубавата процедура за безвредно боравене с храни, с цел да се сведе до най-малко прехвърлянето на нечистотия или микроби от кората към вътрешността на плода.

Корите от банани, и други артикули с плътна обвивка са също толкоз податливи на бактерии колкото и по-меките плодове и зеленчуци с по-деликатна кора. Особено когато ги разрязваме, ножът може да избута всичко от кората върху ядливата част и по този начин да се получи кръстосано замърсяване.
 Снимка 636621

Измиването на продуктите понижава вероятността сходно нещо да се случи. Това няма да направи храната стерилна, само че ще понижи вероятните опасности, премахвайки песъчинки, вредители, пестициди или восъчно покритие. Достатъчна е чистата течаща вода, без да прибягваме до какъвто и да е артикул за измиване.

Все отново, в случай че държим да сме прецизни, можете да използваме разтвор от една част оцет към четири елементи чиста вода, с който да напръскаме храната, поучават от Huff Post.
 6 неточности, които постоянно позволяваме при приготвянето на храната
6 неточности, които постоянно позволяваме при приготвянето на храната

Безопасността постоянно е преди всичко

Плодовете и зеленчуците постоянно би трябвало да се съхраняват и обработват настрана от суровото месо и морските блага. Това значи, че приборите за подготвяне като и ножове би трябвало да се употребяват настрана. И, несъмнено, всички кухненски работни пространства, както и ръцете ни  би трябвало да са винаги чисти, с цел да се избегне каквато и да е опция за кръстосано заразяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР