Вероятно нелегални мигранти са станали жертви на пожара в гръцката

...
Вероятно нелегални мигранти са станали жертви на пожара в гръцката
Коментари Харесай

Най-малко 26 са жертвите на пожара в Александруполис, вероятно са мигранти

Вероятно незаконни мигранти са станали жертви на пожара в гръцката област Еврос, заяви пожарната работа. Много сериозна остава обстановката в Александруполис, където продължава евакуацията. Няколко региона в Гърция са наранени през днешния ден от горските пожари - заради мощния вятър те са отвън надзор, съобщи БНР.

Пожарникарите са намерили до момента 26 обгорели тела в пожара в националния парк " Дадия " покрай турската граница. Според полицията незаконни мигранти са се криели там от управляващите. Жителите и туристите са евакуирани оттози районпреди два дни.

Четвърти ден продължава изключителната обстановка в Александруполис. Поради мощно лимитираната видимост е затворена автомагистралата в двете направления сред Александруполис и Комотини. Жителите на крайните квартали на Александруполис се изтеглят по обходни направления. Други бяха превозени с частни яхти и транспортен съд на бреговата защита. На ферибот са настанени приетите в болница от университетската болница в Александруполис. Работи се при доста сложни атмосферни условия със мощен вятър и температури към 40 градуса.
В подготвеност за евакуация са жителите на няколко села до град Комотини. Гражданската отбрана изпраща известия по мобилните телефони.

Изгоряха къщи в подножието на планнината Парнита. Само на няколко километра от Атина пламна индустриална зона.

Бързо беше овладян огънят на Халкидики, където се възпламени гора, надалеч от брега. Няма опастност за туристите.

Поради спешната обстановка Европейският съюз изпрати през днешния ден още седем самолета в помощ на пожарната работа. Шест страни помогнаха на Гърция с пожарникари. Под цялостна възбрана през днешния ден и в идващите дни е придвижването на хора в планински региони и гори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР