Вероятно най-добрата игра, излязла тази година – Baldur’s Gate 3

...
Вероятно най-добрата игра, излязла тази година – Baldur’s Gate 3
Коментари Харесай

Larian не са планирали включването на Baldur’s Gate 3 в Game Pass

Вероятно най-хубавата игра, излязла тази година – Baldur’s Gate 3 на Larian Studios не се предлага в абонаментната услуга на Microsoft Xbox Game Pass, само че основателите ѝ в никакъв случай не са възнамерявали това. Обяснение за това даде неотдавна в изявление за IGN, създателят на Larian Свен Винке.

По-рано тази година излезе забавна вътрешна информация от Microsoft, която посочваше, че компанията е възнамерявала да предложи сумата от пет милиона $, с цел да притегли играта на Larian в Game Pass. Дали е имало съответно предложение за това не е известно. Това е бил прелиминарен план още до момента в който Baldur’s Gate 3 се намираше в ранен достъп. Но звучи по този начин като че ли Microsoft са били подценили по афектиран метод един от шлагерите на годината. За съпоставяне, за заглавие, като Lego Star Wars са били планувани $35 000 000, за Dying Light 2 – $50 000 000, а за Red Dead Redemption – пет милиона $, единствено че на месец – с цел да влезе в услугата.

Винке разяснява, че Baldur’s Gate 3 е игра, която е огромна, игра, която идва без микротранзакции или други подлъгващи геймърите трикове. Което звучи като отвръщане на удара с удар към Microsoft.

„ Това, което сме основали е огромна игра, тъй че считам, че има сложена обективна цена за нея и по този начин би трябвало. Освен това не ви таксуваме в допълнение за микротранзакции – получаваш това, за което сте платили. Плащаш си за една огромна, чудесна игра. Така че считам, че тя би трябвало да си съществува във типа, в който си е. И това е, което ни разрешава да продължим да вършим други игри “, добавя Винке.

IGN разясняват, че Винке има право и съгласно HowLongToBeat, уебсайт, измерващ какъв брой време е нужно за изиграването на една игра, за Baldur’s Gate е посочено времетраене от порядъка на 144 часа, като има значително хора, които играят играта повече от веднъж, с цел да пробват различни избори. Разработчиците са по-скоро разграничени във връзка с изгодите от абонаментната услуга на Microsoft. Докато едни я считат за нещо доста потребно, други, като да вземем за пример хората от Take-Two Interactive я дефинират в директен текст за „ разруштелна за гейм промишлеността “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР