Вероятно на повечето от вас поне веднъж ви се е

...
Вероятно на повечето от вас поне веднъж ви се е
Коментари Харесай

Подкаст: Недостигът на стоки и забавени доставки/Началото на края на управлението на Борислав Михайлов

Вероятно на множеството от вас най-малко един път ви се е случвало да чакате с месеци, с цел да ви доставят онлайн поръчка от друга страна. По всичко проличава, че най-малко до края на годината и изключително към коледните празници, този проблем ще става все по-често срещан. Недостигът на редица артикули и забавянето им се дължи на голям брой разтърсвания по веригата на доставки. Така за първи път този проблем визира не просто един бранш и отрицателните последици бързо се усетиха от крайните консуматори.

Няколко са главните аргументи за казуса с веригата на доставки:

пандемията, която докара до ограничавания по границите, условия за разграничаване и затварянето на заводи огромните държавни тласъци осигуриха на хората пари, които те харчат повече за артикули, в сравнение с за услуги декарбонизацията, която направи Европа уязвима и провокира суматоха при доставките с природен газ, откакто суровината нарастна неведнъж държавният протекционизъм, който докара до налагане на трудови и екологични стандарти в чужбина, и на наказания против геополитически съперници.

Всичко това, в композиция с неузнаваемия растеж на цените в морския превоз, дефицитът на камиони и водачи, води до повишаване на цените на стоките и лимитираното им предложение. Има ли изгледи веригата на доставки да се възвърне скоро и какви са прогнозите за идната година, обсъждаме с интернационалния редактор на " Капитал " Кирил Кирчев. Цялата тематика на тазседмичния брой на " Капитал " може да прочетете.
Your browser does not support the audio element.
Сигнали за разтърсвания има и в Българския футболен съюз (БФС). Във вторник, 16 години след първото му избиране, Борислав Михайлов, още веднъж застана отпред на БФС, за пети следващ мандат. Изненадата за всички, както евентуално и за самия Михайлов, пристигна оттова, че главният му конкурент Димитър Бербатов му дишаше във врата с резултата. В последна сметка някогашният народен вратар събра 11 гласа повече, освен това при противоречиви условия на броене на делегатите. Този непосредствен резултат дава сигнал, че смяната в ръководството на националния футбол е близо и евентуално следим началото на края на ерата Борислав Михайлов в БФС.

От 17-а минута на подкаста може да чуете диалога по тематиката с Георги Филипов, който от години следи в дълбочина развиването на спорта в страната и освен. С него приказваме за приликите сред изборите в политиката и в БФС, както и за дългата ръка на ГЕРБ и Българска социалистическа партия при избора на управление.
Фотограф: Велко Ангелов
В диалога слагаме и въпроса дали когато футболните клубове гласоподават за президент на БФС, решението би трябвало да се дискутира и да показва мнението и на почитателите им. Или, както съгласно изпълнителния шеф на " Левски " Наско Сираков, изборът се прави на база " 40-годишно другарство с Борислав Михайлов ".

" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Банки и финанси 2 Политика 3 Компании 1 Политика 2 Банки и финанси 3 Право 1 Банки и финанси 2 Свят 3 Коментари и разбори
Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Вероятно на множеството от вас най-малко един път ви се е случвало да чакате с месеци, с цел да ви доставят онлайн поръчка от друга страна. По всичко проличава, че най-малко до края на годината и изключително към коледните празници, този проблем ще става все по-често срещан. Недостигът на редица артикули и забавянето им се дължи на голям брой разтърсвания по веригата на доставки. Така за първи път този проблем визира не просто един бранш и отрицателните последици бързо се усетиха от крайните консуматори.Няколко са главните аргументи за казуса с веригата на доставки:
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР