Вероятно много от вас се питат защо Валери Симеонов спря

...
Вероятно много от вас се питат защо Валери Симеонов спря
Коментари Харесай

Технология на далаверите в туризма и как се сдушиха Ангелкова и Валери Симеонов?- документи

Вероятно доста от вас се питат за какво Валери Симеонов спря да атакува министъра на туризма Николина Ангелкова? Ще се опитаме да ви отговорим, а вие дръжте крепко масата! Както гласи една остаряла турска сентенция - " Интересът клати феса "!

"30 септември 2019 година е крайният период за вписване в ЕСТИ

Уважаеми дами и господа,

От 1 октомври 2019 година всички хотелиери, в това число физическите лица, които дават настаняване в стаи за посетители, къщи за посетители и жилища за посетители, би трябвало да подават информация към Единната система за туристическа информация (EСТИ) според условията на член 116, алинея 5 от Закона за туризма.

Напомняме Ви, че 30 септември 2019 година е крайният период за вписване на профил в ЕСТИ на лицето, извършващо активност в обекта (ЛИДО). "

Този текст ще откриете на уеб страницата на Министерството на туризма, а ние започваме да разплитаме кълбото от ползи, само че с цел да няма подозрения в думите ни ето и линк към уеб страницата на МТ:http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/edinnata-sistema-za-turisticheska-informaciya?fbclid=IwAR26I6qaH_oYh9-x1URCQS5ILQWI3y8HDBfaZYdCYfJC9jO_PE0vSDNkBJM Чрез въвеждането на ЕСТИ нощувките в туристическите обекти би трябвало да стартират да се регистрират в действително време, а по този метод се цели прекратяването на укриването на налози от хотелиерите! Както постоянно обаче във всеки закон се оставя врата за богопомазани в тази ситуация разбирайте за опция, посредством която дадени хотелиери ще могат да си продължат да укриват налози и да не регистрират действителния брой нощувки. Къде се намира тази врата в Закона за туризма? Тя се намира в член 116, ал.4 и ал.6, т.3. Ето какво гласят те: чл.116 (4) (Изм. - Дъждовни води, бр. 37 от 2018 година, в действие от 04.05.2018 г.) За туристическите хижи, туристическите образователни центрове и туристическите спални, както и за обектите по член 112, т. 1, регистърът по алинея 1 се води според алинея 2, т. 1, 2 или 3. В този текст ви обръщаме внимание на понятието "туристически образователни центрове " , тъй като то е основно за тарикатската скица за укриване на налози. Нека забележим и какво гласи текста на чл.116, ал.6, т.3: 3. алинея 2, т. 3 - данните се вкарват в Единната система за туристическа информация всекидневно посредством обществено наличен уеб или различен интерфейс и сигурна информационна сесия за свързаност; когато туристически обекти по алинея 4 се намират в труднодостъпни или отдалечени региони, за които липсва информационна съгласуваност, вписването се прави един път седмично; регионите се дефинират от министъра на туризма и се разгласяват на интернет страницата на Министерството на туризма въз основа на данни от Комисията за контролиране на известията. Тук основният текст е "когато туристически обекти по алинея 4 се намират в труднодостъпни или отдалечени региони, за които липсва информационна съгласуваност, вписването се прави един път седмично; "

За да проработи схемата е належащо министърът на туризма да издаде заповед за правене на лист на труднодостъпни или отдалечени региони, за които липсва информационна съгласуваност. Ето ви линк и към въпросната заповед: http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/documents/2019-06/zapoved_0.pdf Следва правенето на лист и включването на верните обитаеми места за верните хора в него. Ето линк и към въпросния лист: http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/mesta_bez_komunikaciq.pdf Под номер 1029 в листата ще откриете село Пресока от община Златоград, а в землището на селото ще откриете единствения обект който дава отговор на условията на §1. точка 38 от Допълнителните разпореждания на закона, а точно ". "Турстически образователен център " е постройка за настаняване с образователни функционалности. Представлява солидна постройка във или край обитаеми места и в планински региони, архитектурно и функционално построена, обзаведена и оборудвана за осъществяване на профилирано образование на фрагменти, обслужващи спортно-туристическите действия, както и на професионално образование по разнообразни типове туризъм, алпинизъм, насочване, спелеология, водни ски и други спортове. Разполага с образователни и спортни зали, методически кабинети, библиотека и други. Има построена инфраструктура със спортни площадки, терени, уместно обозначени за обучение; маркирани и трасирани направления и турове, нужни за професионална подготовка на курсисти. Обзаведен е с подобаващи уреди за образование и с нужната покъщнина, съдове и принадлежности за престой и независимо обслужване на курсистите. Този обект се споделя "Панорама " и е благосъстоятелност на компанията "СКАТ-ТВ " ООД, тя пък е благосъстоятелност на депутата Валери Симеонов. Припомняме, че една част от този обект е построена нелегално, което е доказано с решение на Върховен административен съд. Вместо да бъде отстранено противозаконното строителство, неговият лични притежаващ властта си го достроява, което е отразено най-нагло и в регистъра за противозаконните градежи на ДНСК. Голямата спекулация обаче в нашия случай се крие в точка пет на листата, за която един настоящ народен представител съгласно нашите източници е получил отговарящ тласък, а Ангелкова си е отдъхнала да идната порция нападки и обслужване на стопански ползи! Да живее патриотизма и неговите крадливи и корумпирани чеда! Уважаеми господин Цацаров, в този момент Вие сте на ход!

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР