Вероятно много от вас очакват коментарът днес да е посветен

...
Вероятно много от вас очакват коментарът днес да е посветен
Коментари Харесай

Убийството на вътрешния човек

Вероятно доста от вас чакат коментарът през днешния ден да е отдаден на вицепремиера Симеонов, само че на драго сърце ще дава тази опция на психиатъра лекар Николай Михайлов, който ще е тук след минути.

Защото от време на време в света се случват неща, които ни наподобяват далечни и неразбираеми, само че имат доста огромни последици върху нашия живот тук и в този момент. Събития, в които има капацитет да трансформират конфигурацията на властта и реториката на политиците.

Подобно събитие е убийството в саудитското консулство в Истанбул. Много скоро то може да окаже въздействие и върху живота, и на бабите ни.

Според турското разузнаване, изпускащо следено информация към турски медии, саудитски сътрудници са ликвидирали по жесток метод човек на име Джамал Хашоги. За този човек ще ви разкажем в " Роуминг ". Отзвукът от убийството е толкоз огромен, че американската администрация може да бъде принудена да предприеме ограничения против Рияд, които от своя страна да отрежат част от петролните доставки.

Дори не е нужно това да се случи. Достатъчно е Рияд единствено да заплаши, че ще го направи, с цел да се покачат цените на петрола преди зимата в Европа.

Това се назовава " спомагателен дял – риск ". Той е включен в цената на петрола, който всички страни заплащат през днешния ден. Цената се образува по следния метод: стойносттa на един барел е да кажем X $. Към тези пари се прибавят и X $ " спомагателен дял – риск " поради страха на клиента, че вероятно доставките могат да намалеят. Ето за какво всички стартират да купуват колкото е допустимо повече нефт на по-висока цена.

Ето ви сюжет за актуализация на цените на петрола и респективно на газа, и респективно на парното, и респективно на горивото по бензиностанциите, и на стоките в магазините, и на билетите в киното, и на хляба, и на киселото мляко.

Налице е капацитет за смяна на атмосферата в редица европейски страни, които ще влязат в предизборните акции за европейските избори със скачащи нагоре цени. Може да не е с доста, само че това ще обърка доста политически проекти и тактики.

И всичко това поради едно ликвидиране, обгърнато в тайнственост. Не инцидентно Русия мълчи и няма да чуете коментар от Кремъл по тематиката. Москва следи, изчаква и трансформира прогнозите си за доходи в бюджета.

Това, несъмнено, е скептичен сюжет за следствията. Но всичко, което ви описах, зависи от една единствена страна – Турция. Ердоган държи всички козове. В британския език този термин се назовава " smoking gun " – неуспоримо доказателство. Защото Турция твърди, че има аудио-доказателства. В момента те са скъпа разменна монета.

Със сигурност от най-малко седмица двама турски пратеници сърбат чай в двореца в Рияд и с триумфален взор договарят за доказателствата, с които разполага турската страна. Ако те не видят бял свят, очаквайте скоро турската стопанска система да стартира да излиза от рецесията и с доста саудитски милиарди.

Голямата политика постоянно е била брутална, само че през днешния ден става и очевидно рискова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР