Вероятно, когато сте попадали на рецепти с терин, сте считали,

...
Вероятно, когато сте попадали на рецепти с терин, сте считали,
Коментари Харесай

Какво е терин и какви предимства има в кухнята?

Вероятно, когато сте попадали на предписания с терин, сте смятали, че това е фалшификация или артикул, присъстващ в рецептата, и сте се чудили какво тъкмо съставлява. Ще ви изненадаме – теринът не е храна. Той е характерен съд за готвене.

Какво съставлява теринът?
Грешките, които позволяваме в готвенето
За доста от нас готвенето е лечебен развой: да обработваш сурови артикули с друг генезис, усет и цвят е тип изкуство, а готве...
Прочети повече
Това е керамичен съд за подготвяне на солени ястия и сладкиши, сходен на гювечетата, само че с компактно затварящ се похлупак. Терминът навлиза в кулинарния свят на българите от Франция, която е родината на терина. Там се сервират в терин основно супи и пастети, които украсяват в скъпите френски заведения за хранене с цели билки за лукс и стилна визия, само че вие може да приготвите в съда и зеленчуци с или без месо, както и разнообразни сладкиши. Терините са един от върховете на френската кулинария, доказателство за майсторството на готвача, и са необятно публикувани и ценени, поради безспорните си преимущества.

Предимства на терина в кунята
Този съд разрешава да се подготвя пъстро многообразие от ястия – от пастети през супи и зеленчуци, месо до сладкиши, пасти и кексове. Това улеснява домакинята и я освобождава от покупката на голям брой разнообразни тави и тенджери за всяка обособена манджа. Терин се употребява като термин освен за съда, само че и за ястия, приготвени в него, и се трансформира в знак на френската кулинарна просвета, знак на разкош, жанр и готварско майсторство. Модерно е да приготвите ядене в терин. Показва ви като отлична стопанка и занаятчия на кулинарното изкуство. Храната, приготвена в терин, без значение дали е сладка, или солена, придобива характерен усет и мирис, автентичен и непостижим с приготвените в други съдове. Може да откриете безкрайно количество превъзходни предписания за ястия в терин, които да изпробвате и да очаровате околните си и своите посетители. Здрав съд е, който се почиства елементарно. Правите стени на съда разрешават приемане на съвършена форма на ястията ви. Плътно прилепналият похлупак разрешава на съставките да се задушат, храните да останат нежни и сочни, а десертите, които сте замразили, да запазят съвършената си форма. Устойчив е на ниски и високи температури. Повечето терини са категорично изчистени от наличие на олово, кадмий и никел. Храните, приготвени в тях, не съдържат нездравословни субстанции, усвоени от съда по време на готвенето, и се грижат за здравето ви.
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР