Вероятно изглежда странно някой да даде над 200 000 долара

...
Вероятно изглежда странно някой да даде над 200 000 долара
Коментари Харесай

Да си купиш износените сандали на Стив Джобс за $218 000: един необичаен търг

Вероятно наподобява необичайно някой да даде над 200 000 $ за остарели и употребявани сандали. Не когато е забъркано името на Стив Джобс, нещата наподобяват по-различно.

Старите сандали на създателя на Apple, бяха продадени за 218 750 $ на Icons and Idols: Rock N Roll - тридневен търг, извършен от частната аукционна къща Julien`s Auctions.

Сумата е била изненадваща даже за уредниците от Julien`s, които обявиха, че са очаквали сандалите от корк да се продадат за към 60 000 $, оповестява Fortune.
 Как Стив Джобс трансформира неуспеха в кариерата си в триумф?
Как Стив Джобс трансформира неуспеха в кариерата си в триумф?

Исторята му демонстрира, че неуспехите могат да доведат и до успех, в случай че работим задоволително

Докато множеството остарели продукти са с понижение в цената, поради това, че са износени, в тази ситуация със сандалите Birkenstocks на Джобс, цената им се повишава точно от това, че са носени.

Според описанието на скъпата стока на уеб страницата на Julien, Birkenstocks са били " употребявани, само че към момента наподобяват непокътнати ". Смята се, че Джобс ги е носил в гаража в Лос Алтос, когато той и Стив Возняк са създавали първия компютър на Apple.

Макар шумът към сандалите Birkenstocks да се дължи частично на Джобс, известността на самите Birkenstocks внезапно скочи. Един от моделите на Birkenstock се трансформира в скъпа стока през последните месеци заради интерес в TikTok.

През 2016 година още от персоналните движимости на Джобс бяха препоръчани на търг. Часовникът му Seiko се продаде за 42 000 $. Черното му кожено яке беше продадено за 22 400 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР