Вероятно ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски ще бъде поканен да

...
Вероятно ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски ще бъде поканен да
Коментари Харесай

Социолог: Логично е ГЕРБ да покани ген. Мутафчийски в президентските избори

Вероятно ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски ще бъде поканен да взе участие в президентските избори. Това мнение изрази социологът от “Тренд “ Евелина Славкова в предаването “Офанзива “ по Канал 3.

“Българското общество харесва генерали - до този извод сме стигнали от дълго време “, споделя Славкова.

Още осем инфектирани с COVID-19 у нас, обмислят декларация за придвижване в града

“Вижда се, че ген. Мутафчийски доста бързо се нарежда в общественото пространство и доста бързо хората покачиха доверието си в него. Убедена съм, че той ще получи покана, с цел да бъде повдигнат за президент, само че дали ще я одобри - не се знае. Той до в този момент не е проявявал сходни упоритости. Мисля, че би било разумно ГЕРБ да го предложения за конкуренцията другата есен “, счита социологът.

Освен това социологическите изследвания демонстрират, че ген. Мутафчийски е най-харесваната обществена персона сега и политическият му капацитет е безспорен с оглед построилата се обстановка.

"Кризата с ковид ще даде отзив върху политическата обстановка на всички места по света ", съгласно социологът. “Икономическите последствия след пандемията ще бъдат решаващи за политиците “, безапелационна е Евелина Славкова, само че и акцентира, че моментът не е подобаващ за политически изявления, тъй като обществото би реагирало остро на сходни опити.

Радев: Подкрепям ограниченията, в никакъв случай не съм казвал, че би трябвало да паднат. Не се ли всява суматоха като се приказва за трупове по улиците?

В същото време доверието към президента Румен Радев спадна през миналите седмици и борбата му с премиера Бойко Борисов във връзка с рестрикциите по време на изключителното състояние може и да не е най-хубавият му ход, съгласно социологът. “Следващият месец ще проверим, дали спадът в рейтинга на Румен Радев е резистентен или се дължи на нещо краткотрайно с оглед обстановката “, добавя Славкова и разяснява, че единствената вярна позиция на президента сега е да поддържа духа на популацията и да стои настрани от сходни словесни дуели.

Славкова сподели още: "Важно в тази обстановка е, че хората, които са по върховете на властта, би трябвало да излъчват консенсус. Ако не бяха ограниченията, които се ползват у нас сега, нещата щяха да са трагични. Правителството предприе верните ограничения и това се акцентира от доста държавни ръководители. Не знам дали някой поучава неверно президента или той взима неверни решения. Президентът направи поредна неточност от встъпванеъто му в служба. Той към този момент не крие страстите си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР