Вероятно е схемата "60 на 40" да продължи след периода

...
Вероятно е схемата "60 на 40" да продължи след периода
Коментари Харесай

Деница Сачева: Мярката 60/40 може да действа и след края на извънредното положение

Вероятно е схемата "60 на 40 " да продължи след интервала март – май, като всичко е допустимо. Цената на тази рецесия би трябвало да бъде платена от всички. Това съобщи в ефира на Нова телевизия общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

По думите ѝ по този начин ще постъпят и средства в държавния бюджет. "Мярката да бъде преразгледана за след изключителното състояние ", акцентира тя.

Деница Сачева: Работодателите също ще платят цената на рецесията, освен служащите

Помощта също би трябвало да се заплати – страната би трябвало да вземе отнякъде, т.е. от налози и осигуровки, продължи Сачева, съгласно която "трябва първо да се даде, след това да се вземе ". Тя попита за какво няма толкоз взаимност в данъчната и осигурителната система, като изиска за това да бъде отворен спор след острата фаза на рецесията.

Социалният министър сподели, че 291 000 души са безработни – по регистрация в бюрата по труда. А към 12 000 не получават никакви компенсации за безработица, по думите ѝ. Ако някой не се е осигурявал на никое място, може да употребява еднократна помощ 375 лева, подсети Сачева. Министърът на обществената политика сподели и, че схемата с грантове сред 3000 и 10 000 лв. за микропредприятия ще оказва помощ на стопанската система. Става въпрос за регистрирани юридически лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР