Вероятно e с варианта омикрон да се сложи край на

...
Вероятно e с варианта омикрон да се сложи край на
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Вероятно е с варианта омикрон да приключи пандемията

" Вероятно e с разновидността омикрон да се постави завършек на пандемията. Омикрон ще привикне към нашия организъм и ще стане заболяване, с което ще се срещаме всяка година ", съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Според него в България сериозният проблем са ниските равнища на имунизация. Кунчев напомни, че ежедневно към 90% от приведените в интензивни отделения пациенти са неимунизирани. Доц. Кунчев е безапелационен, че едно от най-неприятните качества на омикрон е способността му отчасти да заобиколи имунитета от имунизациите, което е понижило отбраната даже до 50-60-70%, само че с подсилващата доза отбраната става 70-80%. Според него обстановката може да е под надзор, до момента в който хората съблюдават немедицинските ограничения - носене на маска, физическо разстояние, отбягване на скупчванията от хора.

Във вторник у нас бе регистриран доста висок брой новозаразени - 9996, което е над 22% от направените за КОВИД-19 лабораторни проучвания. Високият брой инфектирани не е изненада, това ще продължи и през идващите седмици, разяснява Кунчев.

Заетостта на интензивните кревати в Северния Централен регион доближи 75,8%, а в Южния Централен регион заетостта е към този момент 50,4%. Югозападният регион регистрира 36,8% претовареност на интензивните болнични кревати. От разкритите в София 1878 кревати са заети 63% от неусложнени пациенти и 71% от хора, които са на интензивно лекуване. В столицата заболяемостта от КОВИД-19 е 1756 на 100 хиляди население.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР