Вероятно е по-отрано да се въведе паралелното изписване на цените

...
Вероятно е по-отрано да се въведе паралелното изписване на цените
Коментари Харесай

Георги Ганев: Може от рано да се въведе паралелното изписване на цените в евро и лева

Вероятно е по-отрано да се вкара паралелното изписване на цените в евро и лв.. От ЕЦБ и еврозоната обаче биха се отнесли „ ревностно " към концепцията да плащаме в двете валути преди формалното ни приемане. Това счита депутатът от Демократична България Георги Ганев.

Въпросът се появи след изявление на Асен Василев, че се вършат действия и договаряния да се вкара опция за разплащане с евро и левове по едно и също време, без да сме влезнали в еврозоната.

„ Подозирам, че нашите сътрудници от ЕЦБ и Еврозоната ще се отнесат ревностно към тази концепция. Най-вероятно е по-рано да се вкара паралелното изписване на цените в евро и лев ”, съобщи Ганев.

Въпреки че текат периоди, референдумът, предлаган от " Възраждане " против еврото, може и да няма, счита още Ганев.

„ Мои другари адвокати обясниха, че тези периоди са пожелателни. Като мине срокът, няма никакви последствия. Според мен не би трябвало да има референдум. Разбира се, подлежа на увещание. Според мен въпросът е незаконосъобразен и по тази причина е противоконституционен ”, съобщи Ганев.

Относно формулировката на въпроса, той съобщи, че е допустимо да бъде изменена, единствено в случай че подписалите се, познаят защо тъкмо са се подписали.

„ Според мен има толкоз огромни пороци, че не съществува редакция на български език, която да резервира въпроса и да го направи парламентарен. Не може да бъде поправен порока на този въпрос и да е парламентарен. Най-вероятно въпросът ще се взема решение в Конституционен съд ”, сподели Ганев.

Той изясни, че в случай че суверенът отговори с „ да ” на въпроса в референдума, поражда различен въпрос:

„ Ако отговори с „ да ”, това значи ли, че този отговор пречи на България да извърши свои задължения по-законно утвърден и конституционно влезнал в действие Международен контракт, по силата на който пораждат отговорности и за България, и за отсрещните страни. Защото в случай че пречи, този въпрос е противоконституционен ”, изясни Ганев.

„ Еврото е просто другото име на 1,95583 лв. ", разяснява депутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР