Вероятно е да има драстично увеличение на цената на газа,

...
Вероятно е да има драстично увеличение на цената на газа,
Коментари Харесай

Енергийният министър не изключва драстично поскъпване на газа

Вероятно е да има фрапантно нарастване на цената на газа, само че напъните, които поставиха " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", за мен беше малко необичайно, че никой не го означи . На 3 март хора от градивната съпротива си разрешиха да популяризират искрено погрешни изказвания. Имаше даже състав за набеждаване на закононарушение.

Това съобщи енергийният министър Александър Николов пред bTV за фрапантното нарастване на цената на газа.

Не се планува отплата за бизнеса при повишаване цената на природния газ. Консумацията на България на природен газ не е толкоз висока и производството на електрическа енергия не е толкоз подвластна от природния газ, добави Николов.

Инициирани са диалози за по-големи количества газ от Азербайджан, Гърция и Турция. Доставката на полутечен газ изисква разбор на всички прилежащи страни към нас.
 Газ не е продаван, в противен случай – купуван е, убеждава Николов
Газ не е продаван, в противен случай – купуван е, убеждава Николов

Енергийната система няма проблеми

Формирането на цената на газа и предлагането на " Булгаргаз " се случва в съответен миг, в който има съществени предложение на пазарите. Всички съставените елементи са се повишили доста над 40% и след последната седмица цените се успокоили доста, изясни Николов.

По думите му опозицията трябвало да се извини на управленията на " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ". Не е ли малко време да се загърби партийното говорене, а не е ли по-важно в идващите месеци, когато ни чака сложен интервал, да се опитаме да бъдем българи и по-късно да си популяризират откровените политически нелепости, запита Николов.
 Делян Добрев няма доверие в новото управление на Булгаргаз
Делян Добрев няма доверие в новото управление на Булгаргаз

Правителството е некомпетентно да се оправи с цените на електрическата енергия

Той не е афектиран на опозицията, а е афектиран за това, което се е случило през последните десетилетия. На 1 януари, с цел да се вършат правилни изказвания и съпоставения, нямало война, а имало малко промени в пазара. Разполагало се с доста механизми, нямало напрежение за понижени доставки и Европа не била наложила още наказания на Русия. Всички съпоставения следва да се вършат на база на това, което се случва на пазара, уточни енергийният министър.

Той добави, че " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " вършат всичко допустимо да задържат ценовия потрес в границите на естественото. Цената на горивото няма да се отрази толкоз доста в разноските на семействата, счита Александър Николов.

Ако, напълно разумно е, че цените ще се върнат на естествените равнища, увери Николов и добави, че при нужда ще бъдат подхванати обезщетителни механизми за битовите консуматори през идващия отоплителен сезон.

" Газпром " продължава доставките на газ за Европа

За през днешния ден са доставени 109,5 милиона куб. метра синьо гоиво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР