Вероятно, дори и в най-лошия сън, не сте си представяли

...
Вероятно, дори и в най-лошия сън, не сте си представяли
Коментари Харесай

Какво да направите ако спирачките откажат в движение

Вероятно, даже и в най-лошия сън, не сте си представяли обстановка, в която спирачките на колата отхвърлят. Всички водачи откровено желаят да имат вяра, че този проблем няма да ги засегне. Това обаче е една напълно действителна картина от живота, в която всеки, даже и най-опитният водач, може да попадне. Но какво да извършите, в случай че спирачките внезапно се повредят и по какъв начин да спасите освен себе си и пасажерите в колата, само че и другите участници в придвижването?
Какво да извършите секунда след разкриване на неизправността
Трябва да действате доста бързо. Веднага щом разберете, че спирачките към този момент ги няма, би трябвало неотложно да уведомите всички околни участници в придвижването, че автомобилът ви е станал рисков.

Първата стъпка е да включите сигнала за спешно прекъсване, тъй че транспортните средства зад и пред вас да са евентуално готови за непредвиденото. Напълно допустимо е водачите в близост да не схванат какво се случва и с цел да им помогнете, е значимо да сигнализирате.

В същото време е належащо принудите мигновено всички пасажери да закопчаят защитните си колани, защото вероятността от конфликт с други коли или катурване е доста огромна. А с цел да получи съществени пострадвания, пасажер без колан се нуждае единствено от скорост 30 км/ч.

Едновременно с предходните дейности лидерът би трябвало да оцени обстановката и да разбере какво да направи за бързо спешно прекъсване на автомобила. Е, в случай че казусът се случи по изкачване, тогава ще бъде задоволително да дръпнете ръчната спирачка (плавно) и да изчакате автомобилът да спре изцяло.
`Какво

Но в случай че казусът е зародил при втурване, целесъобразно е неотложно да намерите най-близката мантинела, защото нито ръчната спирачка, нито по-ниската предавка няма да могат изцяло да спрат колата при мощно ускоряване.

Въпреки че първо ще би трябвало да опитате точно с ръчна спирачка и на скорост, и чак когато скоростта се забави да прибегнете до конфликт с мантинела. Изчакайте колата да понижи скоростта и постепенно започнете да приближавате към мантинелата странично. Силата на търкане в този случай ще работи не по-лошо от работната спирачки и даже смачканите ламарини не би трябвало да ви тормозят, тъй като това е най-хубавият вероятен резултат.

Всъщност има изцяло работеща скица за дейностите на лидера при отвод на спирачката при естествени условия. Важно е да следвате ясно инструкциите и да разберете, че бордюрът или мантинелата са по-добрият вид от челна среща с камион, да вземем за пример.
Нека разгледаме схемата по-подробно:
Причината за щета на спирачката може да бъде ниско равнище на спирачна течност. Ето за какво, в случай че колата не спре, когато натиснете педала на спирачката, освободете спирачката и натиснете още веднъж, и по този начин, до момента в който останалата течност се изпомпва през системата. Като предписание, след две или три напомпвания на педала, спирачките би следвало да се върнат към работните си параметри.

Друга причина, заради която колата може да откаже да понижи скоростта, е непознат предмет, който е попаднал под педала на спирачката. Най-често такива предмети са пластмасови бутилки, които елементарно се търкалят на най-неподходящите места. Внимателно извадете бутилката с левия си крайник и натиснете педала на спирачката. И в никакъв случай не съхранявайте предмети, които могат да се търкалят свободно из салона на автомобила в региона на шофьорската седалка - това е изпълнено с опасности.
`Какво

Спукан спирачен маркуч - това е обстановката, когато към този момент не е допустимо да се върнат спирачките в работно положение. Основният признак на това събитие е изцяло неработещ спирачен педал. За да забавите автомобил, който е изгубил главната си спирачна система, можете да включите на по-ниска предавка, а при коли с автоматизирана скоростна кутия да употребявате ръчната спирачка. Ако изискванията на придвижването разрешават, разклатете автомобила надясно и наляво допустимо най-широко. Инерцията на скоростта ще намалее и колата ще стартира видимо да понижава.
Какво да НЕ вършиме, в случай че спирачките откажат
Преди всичко, не се паникьосвайте. Най-малкото имате три благоприятни условия за дейно прекъсване на автомобила и всяка суматоха ще усили времето за взимане на решение, което може да бъде смъртоносно.

Не покривайте лицето си с ръце и не викайте никого за помощ. В тази обстановка оставате сами с казуса и колкото по-рано се вземе вярното решение, толкоз по-бързо колата ще се забави безболезнено както за лидера, по този начин и за всички околни участници в придвижването.

Не би трябвало неотложно да спирате с висока скорост настрана от пътя. Ако внезапно почувствате, че спирачките не работят и прибегнете до непосредствено излизане от пътя и удар с мантинелата, това може да докара до катурване на автомобила, пострадване или даже гибел.

Ако пътят е равен и чист, вие сте късметлия - имате задоволително време да съберете мислите си и да вземете вярното решение. Най-добрият вид тук е да забавите със скоростната кутия и с ръчната спирачка, след което можете умерено да извикате пътна помощ.

В никакъв случай не влизайте в насрещната лента! Ако конфликтът не може да бъде избегнат, по-добре е да се ударите в колата начело. Така общата скорост при конфликт на две движещисе в една посока коли ще бъде минимална - от 10 до 30 км/ч. Тръгвайки в отсрещната лента, рискувате да получите мощ на преден удар от 150 до 200 км/ч, което във всеки случай ще приключи зле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР