Вероятно до месец ще влезе в сила промяната, след която

...
Вероятно до месец ще влезе в сила промяната, след която
Коментари Харесай

Цоков: До месец учениците ще могат да отсъстват от училище до 15 дни по семейни причини

" Вероятно до месец ще влезе в действие смяната, след която учениците ще могат да отсъстват от учебно заведение до 15 дни по фамилни аргументи ", сподели в предаването „ Защо, господин министър “ по bTV министърът на образованието Галин Цоков.

" Налага се да се промени Наредбата за приобщаващо обучение, което става с решение на Министерски съвет, а преди този момент тече срокът за наложителното публично разискване, изясни министърът. Така екипът на ведомството още веднъж сподели съпричастност с родителите, тъй като смяната е резултат от доста сериозен разговор с родителските общности, с представители на родителските асоциации, които след въвеждането на електронните бележки се притесняваха от това, че за всяко неразположение на детето би трябвало да вървят до персоналния доктор ", сподели още Цоков.

" От началото на актуалната образователна годината досега са били издадени 1 500 000 електронни бележки, с което е бил омекотен трудът на класните ръководители и на шефовете ", изясни Цоков.

" През тази образователна година се чака и смяна в изпитите след 10 клас, като дилемите ще бъдат по-практически, свързани с демонстриране на умения и компетентности от страна на учениците ", сподели още просветителният министър.

От идната образователна година ще има  и промени при входното равнище за 9 клас. Те също ще са насочени към практиката и в този момент стартира подготовката и на учителите, стартира и съставянето на такива задания. Изпитът ще се реализира на електронни устройства, разясни министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР