Вероятно често ви се случва да ви се доспи веднага

...
Вероятно често ви се случва да ви се доспи веднага
Коментари Харесай

Защо когато се нахраним, ни се доспива

Вероятно постоянно ви се случва да ви се доспи незабавно откакто се нахранили. Това значително пречи на продуктивността ви денем. Ако желаете да се отървете от неприятното чувство, първо би трябвало да разберете кое е това, което го предизвиква.
Ето и някои от вероятните аргументи да се чувствате по този начин отпаднали след хранене.

Комбинирате на алкохол и храна

Алкохолът въздейства потискащо на нервната ви система. Затова в случай че обичате да си пийвате по чашка по време на хранене не се учудвайте, че ви се приспива. Избягвайте използването на алкохол директно преди лягане, тъй като макар че ви отпуска, в действителност той би направил съня ви много разтревожен.

Приемате триптофан

Има храни, които съдържат триптофан. Това е аминокиселина, която е в състава на храните богати на протеини като соя, спанак, яйца, пуешко месо, риба, както и доста други. Триптофанът има седативен резултат върху организма и по тази причина може да ни направи малко по - сънливи от нормалното.
Какво не би трябвало да пием и ядем преди лягане
На гладен корем в действителност се заспива мъчно. Отивате до хладилника и хапвате каквото намерите. До тук добре, само че би трябвало да знаете, че им...
Прочети повече
Консумирате повече въглехидрати

Когато храната ни съдържа повече въглехидрати, мазнини или захари в червата се синтезира хормон наименуван холецистокинин, който спомага за тяхното разграждане. Има научни проучвания доказващи връзката на холецистокинина и сънливостта. Така, че в случай че желаете да имате повече сила и да не си се спи непрекъснато избягвайте храните вид фаст фууд и сладкото.

Често преяждате

Ако се случва да прекалявате с количеството на храната, тялото ви употребява повече сила за нейното разграждане. Това води до изтощение на организма и надлежно по - огромно предпочитание за сън.

Не спортувате задоволително
Ето по какъв начин да отслабваме, до момента в който спим! Струва си да опиташ!
Колкото и необикновено да ви се коства, съгласно някои медицински експерти е допустимо да отслабваме до момента в който спим. Разбира се, не очаквай...
Прочети повече
Когато спортувате тялото ви усилва притока на сила за сметка на умората. Когато спортувате постоянно това ще увеличи и качеството на съня ви, което ще способства за свеждане на умората до най-малко.

Здравословни проблеми

Понякога умората след хранене може да е признак на редица здравословни проблеми. Ако чувствате честа отмалялост след хранене, то обърнете внимание на следните положения, които може да я предизвикват:
-    Анемия
-    Диабет
-    Понижена функционалност на щитовидната жлеза
-    Хранителни алергии или нетърпимост към някои храни

Понякога е обикновено да ви се приспи повече след хранене, изключително в случай че не сте от хората, които си почиват постоянно. 

В публикацията се запознахте с някои виновници за повишение на умората след хранене. Повечето са безобидни и могат да се отстраняват като просто ограничим потреблението на храните, които предизвикват тази унесеност. Както разбрахте обаче има и някои здравословни проблеми, чиито признаци водят до отмалялост. Наблюдавайте тялото си и в случай че има нещо, което ви тормози се обърнете към доктор експерт.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР