Вероника Кудерметова имаше добър клей сезон, в който достигна до

...
Вероника Кудерметова имаше добър клей сезон, в който достигна до
Коментари Харесай

Хертогенбош: Кудерметова удължи силните си изяви и отстрани олимпийската шампионка

Вероника Кудерметова имаше добър клей сезон, в който доближи до разногласието за купата в Истанбул, след което завоюва купата на двойки от Мастърса в Рим, преди след това да се класира за дебютния си четвъртфинал в Шлема по време на Откритото състезание на Франция. Рускинята пък придвижи положителните си изяви от алената настилка и върху тревните кортове в Хертогенбош, където по-рано през днешния ден се класира за полуфиналите. Световната номер 24 реализира третата си поредна победа без изгубен сет, надигравайки поставената под номер 2 Белинда Бенчич с 6:4 6:2.

В огромен интервал от времето откриващата част се развиваше равностойно, като само в самото начало Кудерметова се отличи с късмет за брейк, който по този начин и не бе оползотворен от нейна страна. Така, откакто двете демонстрираха безупречна успеваемост, когато заставаха на линията за сервис, се стигна и до преломния миг в частта. В деветия гейм съветската състезателка съумя да откри пробойна в полето на своята съперничка и увенча с пробив солидната си игра, преди да премине през сложен сервис гейм, с който да се отдръпна с задатък в общия резултат.

След почивката шестата в схемата съвсем лиши конфликта от конспирация, достигайки до ранен пробив, който обаче можеше мигновено да бъде премахнат от Бенчич, само че Кудерметова остана невъзмутима и не разреши това да се случи. Двете продължиха да са безапелационни в личните си подавания, а в края четвъртфиналистката от Париж нанесе решителния си удар и след нов пробив се поздрави за повторно в кариерата си с място измежду четирите най-хубави тенисистки в нидерландския град.

Job done ✔️

[6] Veronika Kudermetova takes out the No.2 seed Bencic to claim her spot in the semifinals for the second time in her career.

Faces either Alexandrova or McNally next.
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР