Вероника Дидусенко, която печели титлата Мис Украйна 2018 беше придружавана

...
Вероника Дидусенко, която печели титлата Мис Украйна 2018 беше придружавана
Коментари Харесай

Мис Украйна 2018 за бягството от страната заедно със сина си

Вероника Дидусенко, която печели купата Мис Украйна 2018 беше придружавана от адвокатката Глория Алред на специфична конференция, на която прикани светът да помогне на Украйна, която продължава да се бори с съветската инвазия.

По време на изказването си, направено от Лос Анджелис по случай Деня на дамата, Дидусенко описа по какъв начин е съумяла да избяга от Украйна дружно с дребния си наследник Алекс, откакто съветският президент Владимир Путин е почнал офанзива против страната, заяви tialoto.bg.

„ Бяхме събудени от сирени и детонации в Киев... град с повече от 3-милионно население, което към този момент беше заспало. Без никакво публично оповестяване на война, без никаква вяра за жителите да се предпазят, ние бяхме ударени от вражеска бомба “, споделя Вероника. Допълва, че по време на дългото ѝ пътешестване към спасението, е нямало град, в който да не се чуват сирени, където да не експлодират бомби и ракети.

Дидусенко въпреки всичко доближава безвредно място, където се среща с другари, които оферират да гледат сина ѝ до момента в който тя моли за помощ целия свят. „ В момента милиони украински майки и деца пътуват към метростанциите и бомбоубежищата. Нещо още по-сърцераздирателно, майки раждат в тези условия, в бомбоубежищата. В момента съветските самолети, ракети и бомби не престават да удрят украинските градове “, продължава Вероника.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Мис Украйна 2018 се причисли към Глория Алред в молбите към американския президент Джо Байдън да разреши на украинците, които желаят да влязат в страната, да го вършат без виза. „ Европа прави всичко по силите си, само че и ние би трябвало да се застъпим. Днес е Денят на дамата и времето за незабавни ограничения е в този момент “, безапелационна е адвокатката.

Това не е първият път, в който Дидусенко приказва за проблемите от името на дамите. Само няколко дни откакто беше удостоена с купата Мис Украйна, тя ѝ бе отнета поради обстоятелството, че е разведена майка, което е в прорез с изискванията на състезанието. Оттогава Вероника започва неправителствената организация „ Правото да бъдеш майка “ в опит да промени разпоредбите на състезанията Мис Свят и Мис Вселена.

Във вторник, 8 март, първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън също приказва в поддръжка на украинските дами. „ На този Ден на дамата почитаме дамите по целия свят, които храбро употребяват своя глас, без значение от последствията. Към нашите сестри от Украйна, които се борят за свободата на своята страна и живота на фамилиите си: Ние ви поддържаме. Към нашите сестри в Русия, които стачкуват и са срещу нашествието, макар рисковете: Виждаме вашия кураж “, сподели брачната половинка на президента.

Войната в Украйна продължава, откакто на 24 февруари съветски военни влязоха в страната без причина и предизвестие.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР