Верона ще трябва да изиграе един двубой без подкрепата на

...
Верона ще трябва да изиграе един двубой без подкрепата на
Коментари Харесай

Расизъм лишава Верона от феновете за един мач

Верона ще би трябвало да изиграе един дуел без поддръжката на най-запалените си последователи поради расистки викания по време на загубата от Наполи с 1:2 през уикенда, оповестиха от Серия А.

В свое известие Лигата съобщи, че естрада „ Курва Суд “ на стадион „ Бентегоди “ ще бъде затворена за един мач, откакто забележителен брой ентусиасти на Верона във въпросния бранш скандирали расистки обиди към играчите на неаполитанци Калиду Кулибали и Виктор Осимен. Затварянето на тази естрада от стадиона, където са ситуирани нормално най-запалените ултраси на тима, ще бъде затворена и поради викания против Наполи и град Неапол, които се смятат в Италия за „ териториална дискриминация “.

Неапол е най-големият град в южната част на Италия и става постоянно обект на викания от расистко естество поради предишното на предубеждения и дискриминация към южняците, идващи от по-богатата северна част на Ботуша. Ултрасите на Верона имат дългогодишно досие за ненавист към южните градове, като провокираха гневни реакции на сутринта на мача с Наполи, откакто направиха афиш, даващ координатите на Неапол като цел на бомбардировка от съветската войска, както и за чиста проба расизъм по отношение на цветнокожите играчи. Те са насочвали маймунски звуци към някогашния национал на Италия Марио Балотели и полузащитника на Милан Франк Кесие, веели свастики по трибуните на „ Бентегоди “ и при един случай през 2014 паркирали коли на ваучър за почитатели по подобен метод, че да изобразят формата на нацистки знак.

Преди към 20 години някогашният президент на клуба Джамбатиста Пасторело съобщи, че няма да подпише с цветнокож футболист поради възможната реакция от последователите. Пет години преди този момент изображение на цветнокожия нидерландец Майкел Фериер било провиснато от трибуните от почитатели, облечени в суитчери на Ку Клукс Клан в митинг на неговото евентуално – и след това отпаднало привличане в клуба. Следващото домакинство на Верона против закъсалия отбор на Дженоа е планувано за 3 април.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР