Верният охранител на Васил Божков е застигнат от санкциите на

...
Верният охранител на Васил Божков е застигнат от санкциите на
Коментари Харесай

Охранител на Черепа - застигнат от "Магнитски"


Верният охранител на Васил Божков е застигнат от глобите на закона „ Магнитски ”. Бившият чиновник в отряда на баретите Веселин Балтов е един от десетките българи, които апелират в административния съд решението на държавното управление да разшири листата. Причината е, че Божков му е прехвърлял компании и са директно свързани, написа в. " Галерия ", представен от alarma.bg.

Веселин Балтов беше задържан през юли 2020 година по второто дело против хазартния необут. Божков беше упрекнат задочно за началник на тайфа за убийства, рекет, изнудване и следене на прокурори.  Като членове бяха упрекнати и вкарани в ареста юристът му Славчо Марков и шефът на защитата му Веселин Балтов, за който очевидци настояват, че е прострелял Йордан Динов през 2012 година

Останалите цели на групата на Божков били бизнесдама от Швейцария, Алексей Петров и Манол Велев, който към този момент 14 година е в будна кома, откакто убиец го простреля в главата пред офиса му.

Веселин Балтов беше държан в ареста и освободен преди Нова година, а следствието по този случай още продължава.          

Балтов е в листата „ Магнитски " с 4 компании, които се водят негови от 2019 година, когато Васил Божков му ги трансферира. Въпреки че нямат официална връзка с главния обвинен и глобен от Съединени американски щати, сдруженията на телохранителя му са включени в разширения лист на Министерството на финансите.

Това са „ Априори мениджмънт ”, „ Висш съдебен съвет 2009 ”, „ Олд Геймс ” и „ Вабо 1 ”. За всички тях в този момент някогашната барета води правосъдни борби, с цел да ги извади и да няма спънка да развива бизнеса, който Божков му е поверил още преди прокуратурата да гo подгони.

Веселин Балтов обаче е пощаден от листата на физическите лица, които бяха оповестени от държавното управление като свързани с Божков.  Там бяха включени да вземем за пример някогашните му съдружници Боян и Цветомир Найденови, които към този момент са извадени от него с окончателно решение на съда.

В същия лист още са подсъдимите дружно с хазартня необут по първото дело против него за антиките, прането на пари и хазартните такси Александър Тумпаров, Георги Попов и Борис Бекяров. Последният се прибра в България предходната седмица с полет от Австрия, където живееше.

Прокуратурата го упрекна и го пусна nод гаранция от 44 хиляди лв. заради влошеното му здраве.

По същия метод беше освободен и Георги Попов, който беше с Божков в Дубай.

Версиите, че са предали огромния необут и ще свидетелстват против него, към този момент не се удостоверяват.

Още преди да се върне, Бекяров е заnочнал дело у нас за изваждането си от българското продължение на листата „ Магнитски ”, както и останалите съратници на Васил Божков. Любопитното е, че в него липсват да вземем за пример брачната половинка и синът на Божков, които също са част от огромното дело против него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР