Верният ход в политиката е просто да си вършиш работата,

...
Верният ход в политиката е просто да си вършиш работата,
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: При мнозинство със 122 гласа, управляващите не бива да подценяват вота на недоверие

Верният ход в политиката е просто да си вършиш работата, сподели в ефира на " Хоризонт "   заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България  Жельо Бойчев , в коментар на политиката на ръководещите в региона на опазването на здравето, която дефинира като " цялостен неуспех ":
Не може това, че нямаш политика в опазването на здравето, не може това, че не може да се оправиш с разноските в опазването на здравето, да контролираш разноските в опазването на здравето или си зависим на всички там към този момент огромни корпоративни ползи, които се появиха българското опазване на здравето и да вземеш най-абсурдното решение от управническа гледна точка  - това са забранителните решения,  това са мораториумите. Те споделят: " Ама скърбя, ние не можем да направляваме растежа на разноските за медикаменти, нямаме механизми за надзор, дайте ще сложим мораториум върху новите медикаменти ".  Това е отвод и  израз на неуспеха, който имаш в политиката, тъй като прехвърляш проблемите, които ти не можеш да решиш на хората, които са в потребност. Това е политиката им в опазването на здравето - една политика на цялостен неуспех. 

Целта на вота на съмнение към кабинета, който готви Българска социалистическа партия, не е да направи усещане отвън страната, посочи Бойчев. Чрез процедурата по вота БСП просто извършва поредно своите задължения и упованията, които имат са българските гласоподаватели, които са дали поддръжката си за нас  - да слагаме болните проблеми на обществото пред ръководството на страната. И след процедурата по бюджета, която завърши, след, знаете, гласуваните оставки в правителството  - на здравния министър, напълно обикновено беше да изчакаме всичко това и идната стъпка, която имаме, е избор на съмнение.

Целта на един избор на съмнение, подложен от опозицията може да бъде единствено една  - събаряне на това държавно управление, сподели още Бойчев, допълвайки:

Когато имаш болшинство със 122 гласа, аз не бих подценил един избор на съмнение и с лека ръка по този начин да споделям: " Те нямат късмет да мине ". Защо да няма късмет да мине - 122 гласа е болшинството.

По отношение на възможни бъдещи благоприятни условия за обединения, в които може да вземат участие социалистите, Бойчев разяснява:

В една нова настройка на едно Народно заседание бихме управлявали с тези, които са най-близо до политическите ни цели и политики, които ние имаме, тъй като другото е компромис, чиято цена във времето е доста огромна и сме я плащали не един или два пъти и сме си създали изводите от това.

Цялото изявление е в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР