Верни на принципа, че съединението прави силата, заедно с нашите

...
Верни на принципа, че съединението прави силата, заедно с нашите
Коментари Харесай

Санират читалището в Голям чардак по европейски проект

„ Верни на правилото, че съединението прави силата, дружно с нашите сътрудници от Осло ще дадем старт на дейностите по реализация на план: „ Енергийна успеваемост в читалище „ Обзорник “ - село Голям чардак “. Това разгласи на специфичен брифинг кметът на Съединение Атанас Балкански.



Договорът за даване на безплатна финансова помощ беше подписан на 29 април тази година сред Община Съединение и Министерство на енергетиката по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2014-2021.



Проектът ще обезпечи ограничения за енергийна успеваемост в постройката на читалище „ Обзорник “ в село Голям чардак, с които да се реализира възстановяване на енергийните характерности на постройката и трансформацията им в постройка с близо до нулево ползване.

Вече действа и уебсайт на плана, който е на български и британски език.



Проектът ще се извършва в партньорство с Pirin Holding AS, със седалище в Осло, Новегия, които ще подкрепят и подкрепят  Община Съединение с обмяна на опит, познания и най-хубави практики.

Срокът за реализация на плана е 18 месеца, а общата стойност е в размер на 500 167,58 лева с Данък добавена стойност, представляващи 100% безплатна финансова помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР